Monday, June 6, 2016

Woman charged with arson attempts – Fædrelandsvennen



GRIMSTAD: Nødetatene ble rett over klokka 3 natt til mandag varslet om at det brant i en leilighet i Hasseldalen i Grimstad, få meter fra brann- og ambulansestasjonen. En beboer i naboleiligheten oppdaget brannen og fikk slått alarm.

Kort tid etter at politiet var kommet til stedet, ble en kvinne oppdaget i nærheten gående vekk fra åstedet.  Hun ble pågrepet og er nå innbrakt til arresten i Arendal, siktet for forsøkt på mordbrann.

Tente på sengen

-Brannen har startet i en seng i den nederste leiligheten, og der bodde en kvinne for inntil kort tid siden, før hun ble flyttet til en annen bolig i nærheten. Hun ble pågrepet etter kort tid, uten dramatikk, i Arendalsveien, forteller innsatsleder ved Grimstad politistasjon, førstebetjent Glenn Sollid.

- Etter samtale med politijurist er kvinnen innbrakt til arresten i Arendal, og hun er foreløpig siktet for forsøk på mordbrann. Dette fordi brannen har startet i en seng i leiligheten, som hun var siste person til å ha opphold i inntil for kort tid siden, legger han til.

- Politiet vil i løpet av mandag formiddag få avklart litt mer omstendighetene rundt brannen, og få avhørt siktede. Brannårsaken er i alle fall klar, så det er ikke noe behov for krimtekniske undersøkelser på stedet. Etter avhør av siktede får vi ta stilling til hva som skal gjøres videre, sier innsatslederen.

Full fyr

Varabrannsjef Eirik Evensen ved Grimstad brannvesen kan fortelle at en av beboerne i leiligheten over, våknet av brannalarmen. Da han kikket ut av vinduet oppdaget han røyk fra etasjen under.

- Det har vært heftig brann i leiligheten og høy varmeutvikling. Ledninger og lysbryterne er smeltet. Vi hadde kort utrykningsvei og fikk fort kontroll på situasjonen, sier Evensen.

- Beboeren i etasjen over, som våknet av røykvarsleren, fikk vekket en person som bodde i naboleiligheten i andre etasje etter at brannvesenet var varslet. Heldigvis gikk det godt denne gang siden varslingsanlegget fungerte, legger varabrannsjefen til.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment