Thursday, June 30, 2016

Her husband is charged with violence – NRK



Kinesiske Xi Li har vært savnet fra Sandefjord siden forrige mandag.

Foto: Politiet

Politiet har søkt etter den 37 år gamle kvinnen som har vært savnet fra Østerøya i Sandefjord siden forrige mandag. Så langt har søket ikke ført frem.

– Ektemannen ble siktet for en stund siden fordi vi ønsket å ransake og foreta en grundig undersøkelse av stedet der hun sist ble observert, sier påtaleleder Ole Bjørn Sakrisvold i Politiet i Vestfold.

Skjellig grunn til mistanke

Den savnede kvinnen, hennes norske ektemann og deres to mindreårige barn er bosatt i Kina til vanlig, men har i flere år feriert på en hytte i Sandefjord. Alle eiendelene til den savnede 37-åringen ligger igjen på hytta.

– For å kunne sikte noen, kreves det i utgangspunktet skjellig grunn til mistanke. Det var noen funn på stedet som dannet mistankegrunnlaget. Det førte til at mannen ble pågrepet og siktet, sier Sakrisvold som ikke vil si hva som ga mistanken som førte til siktelsen.

Hunder, helikopter og båter har vært brukt i søket, i tillegg har den lokale politistasjonen fått hjelp fra Kripos i leteaksjonen.

Fortsetter søket

Politiet jobber fortsatt med saken som en forsvinningssak.

– Vi har ikke funnet henne ennå og derfor må vi være litt forsiktige med hva vi går ut med, sier Sakrisvold.

Onsdag ble det søkt etter kvinnen i sjøen. Både miniubåt og undervannskamera ble satt inn i letingen.

– Vi fortsetter jobben og gjør alt vi kan for å finne denne kvinne, sier Ole Bjørn Sakrisvold.

37-åringen hadde trolig på seg blå bukser, genser med lyse og mørke lilla striper og halvhøye Viking gummistøvler da hun forsvant. Hun er ca. 164 cm høy, har halvlangt sort hår og snakker kinesisk og engelsk.

Christofer Arnø er bistandsadvokaten til de to barna. Han ønsker ikke å kommentere siktelsen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment