Saturday, June 25, 2016

Meteorologists have issued cautions warning – danger of flooding – Aftenposten



Ifølge OBS-varselet som ble sendt ut lørdag er det Oppland, Hedmark, Telemark og Agder som må fine frem regntøyet og rydde i sluk, ettersom det er fare for oversvømmelse.

I varselet fra meteorologene står det at på søndag vil det ligge en varm luftmasse over innlandet, men at en kaldfront som kommer fra sør kan gi kraftige regnbyger.

– Denne fronten kommer fra Tyskland, og beveger seg nå opp forbi Danmark. Det regner allerede noen steder langs kysten, men de store nedbørsmengdene vil treffe Sørlandet søndag formiddag, og Østlandet tidlig på ettermiddagen. Det kan også komme noen byger senere på kvelden, forteller statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Aftenposten lørdag kveld.

Opp mot 40 millimeter nedbør

I Oppland og Hedmark kan det komme opp mot 20–30 millimeter nedbør på få timer, men forskjellene vil være store fra sted til sted.

Agder og Telemark kan få 20–40 millimeter nedbør i løpet av tolv timer natt til søndag og første del av dagen.

– På grunn av disse nedbørsmengdene har vi sendt ut OBS-varsel på fare for oversvømmelse i mindre områder der de kraftigste bygene treffer. Så det kan være lurt å sjekke at sluk og slike ting er åpne, sier Gislefoss.

Det er også ventet lokalt tordenvær, særlig på ettermiddagen.

– For øyeblikket tordner det kraftig over Nord-Tyskland, men dette kommer til å roe seg noe ned før det kommer til Norge. Jeg ser ikke vekk fra at vi kan får torden, men bare ikke så omfattende som det har vært lenger sør.

Bra vær i nord

Statsmeteorologen har en gladmelding til trøndere og nordlendinger: Det dårligere været på søndag gjelder fra Dovre og sørover.

– Søndag kan Nord-Norge få noen få byger, men det blir lange perioder med mye bra vær.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment