Sunday, May 31, 2015

How will the new police Norway – Dagens Næringsliv

Politiet

Antall politidistrikter reduseres fra 27 til 12, og Asker og Bærum blir en del av Oslo politidistrikt. I tillegg blir Finnmark ett distrikt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det ble klart da nærpolitireformen ble lagt fram søndag. Regjeringspartiene Høyre og Frp, samt Venstre, KrF og Arbeiderpartiet stiller seg bak den.

– Denne brede enigheten er viktig for politiet. Det sikrer stabilitet og forutsigbarhet for arbeidet med trygghet i hverdagen, sier Anders B. Werp, saksordfører og justispolitisk talsperson i Høyre.

Stort flertall

– Enigheten legger til rette for bedre kriminalitetsforebygging og etterforskning. Hovedtrekkene i nærpolitireformen videreføres og forsterkes. Et stort flertall på Stortinget staker med dette ut kursen for at politiet skal gjøre en enda bedre jobb, fortsetter han.

Regjeringens forslag i saken innebar blant annet at dagens Vestfinnmark politidistrikt skulle bli en del av Troms politidistrikt, mens Østfinnmark skulle fortsette som et eget distrikt. Nå blir i stedet hele Finnmark ett distrikt, og det samme blir Troms.

Lyttet til politimestrene

Forslaget la også Asker og Bærum politidistrikt til det nye distriktet Sør-Øst, sammen med dagens Søndre og Nordre Buskerud, Vestfold og Telemark politidistrikter. Dette førte til sterke protester, blant annet fra politimestrene i Asker og Bærum og i Oslo. De to skrev sammen et brev til justiskomiteen på Stortinget og ba om at distriktet vest for hovedstaden måtte legges til et utvidet Oslo politidistrikt.

– Det er politifaglige argumenter for en slik løsning, skrev politimestrene.

Søndag ble det klart at deres argumenter er blitt lyttet til.

Det er også flere småendringer i inndelingen av andre politidistrikter. Bindal kommune i Nordland blir en del av det nye Trøndelag politidistrikt, mens Jevnaker kommune i Oppland havner i Sør-Øst politidistrikt, selv om det ligger i et fylke som ellers blir det nye Innlandet politidistrikt.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment