Sunday, February 14, 2016

The man who yesterday was stabbed to death in Kongsberg leaves family in Norway … – Aftenposten



Den somaliske mannen i 30-årene ble knivdrept i sin egen leilighet etter han hadde vært ute på fest i Kongsberg.

Mannen som er siktet for drapet sitter søndag i arresten. Dette dreier seg også om en somalisk mann i 30-årene.

- Det vi vet er at de to hadde vært ute på byen tidligere samme kveld, og der hadde det oppstått en tilspisset situasjon. Det var også uoverrensstemmelser hjemme hos fornærmede, der drapet skjedde, sier politiadvokat Kari-Anne Hille Valla ved Sør-Øst politidistrikt.

Hun forteller at politiet har funnet en rekke tomflasker i leiligheten til fornærmede, og at de har grunn til å tro at det var nachspiel på stedet.

Obduseres mandag

Mandag fremstilles mannen, som er siktet for forsettlig drap, for varetektsfengsling.

Politiet har så langt ikke fått avhørt ham. De jobber med å få avklart om det er mulig å få gjort det i løpet av søndagen.

- Det er litt sammensatte grunner for at vi ikke har fått til det. Det har med hendelsen å gjøre, og hans tilstand, sier Hille Valla.



Hun forteller at den avdøde var enslig uten barn, men at han etterlater seg familie, som er bosatt i både Norge og Sverige.

Den avdøde er nå brakt til rettsmedisinsk institutt i Oslo. Der vil han bli obdusert med bistand fra Kripos i løpet av mandagen, samtidig som den siktede fremstilles for fengsling. Politiet ønsker først å fengsle ham i fire uker.

- Det er en alvorlig siktelse, og vi ønsker å fengsle ham i fire uker fordi vi mener det vil støte allmennhetens rettsfølelse å løslate ham, sier Hille Valla.

Forsvarer vil ikke svare

Politiadvokaten forteller at det er sentrale vitneopplysninger, funn av kniv og skader på den avdøde som gjør at politiet har grunnlag til å tro at siktede har utført handlingen han er siktet for.

Hva vitnene har forklart ønsker hun foreløpig ikke å gå inn på.

Hille Valla ønsker heller ikke å fortelle hvilken kniv de har tatt beslag i eller hvor på kroppen fornærmede er påført skader.

Mannens forsvarer, Fredrik Neumann, forteller til Aftenposten at han har fått snakket med sin klient.

- Jeg har ingen kommentar til hvordan han stiller seg til siktelsen, forteller han.

- Etterforskningen er i en innledningsfase. Jeg har ingen kommentarer til dine spørsmål før fengslingsmøtet i morgen, sier han.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment