Saturday, February 27, 2016

The streets were empty, no one was watching, and home was Odin soldiers and slept – Aftenposten



Odins Soldater «kriger» seg imellom. I går ble talsmannen Ronny Alte sparket ut av ledelsen. Stokke-mannen skapte sterke følelser internt i «Soldiers of Odin» – som de egentlig kaller seg – da han uttalte seg kritisk om den islamske grupperingen «Allaahs soldater». Ifølge Steffen Larsen skal Alte ha uttalt seg stikk i strid med hva de skal var enige om. Larsen skal også være ny leder. Det var nettstedet Vepsen som skrev om striden først.

Usynlige natt til lørdag

Før denne helgen har Odins soldater varslet at de skal patruljere i fire byer: Drammen, Tønsberg, Sandnes og Kristiansand. Så langt kan det virke som om interne stridigheter også har preget gatepatruljeringen. Natt til lørdag var de usynlige. Fra politiet i Søndre Buskerud får Aftenposten vite: – Vi har hverken sett etter hørt noe til dem. Og vi har heller ikke fått vite om de skal ut i gatene i natt.

Fra Tønsberg kan de heller ikke melde om noe aktivitet. «Og det virker som om alt har roet seg», sier operasjonsledelsen i Vestfold. Ifølge den nye lederen, Steffen Larsen, vurderer de å gå ut i Tønsberg eller i Drammen lørdag kveld, men sier til avisen Drammens Tidende at de vil ta en avgjørelse bare noen timer før. Bare tre personer skal ha meldt seg til tjeneste for Odins soldater i Drammen, og mange mener at fenomenet vil avgå en rask død.

Ikke velkomne av politiet

Også i Sandnes skal svartkledde menn med hettegensere ha varslet at de skal ut i natt, til tross for at politiet sier til Aftenbladet at de ikke er velkomne i bybildet. I Sandnes opplyser politiet til Aftenposten at de ikke har hørt noen konkrete planer om Odins soldater. Også i Kristiansand tydet alt på at Odins soldater brukte natten til å sove. Men de lover å komme sterkere tilbake i natt. Ifølge Fedrelandsvennen skal Odins soldater skru på sjarmen, vandre i gatene og dele ut hjemmebakte boller. 

Selv om den nye ledelsen har varslet en «snillere» linje, kommer det stadig ytterliggående utsagn fra medlemmer knyttet til organisasjonen.   

LES OGSÅ

Høyre: – Tar sterk avstand fra Ellingsens uttalelser 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment