Monday, February 1, 2016

Discovery confirms: One million Norwegians lose TVNorge channels – Manager

Shopping med annonselenker

Partene kom ikke til enighet.

Fristen for forhandlingene mellom Discovery Networks. som er TVNorge-eier, og Telenor-eide Canal Digital gikk ut ved midnatt, uten at partene klarte å komme til enighet.  

- Jeg beklager å måtte fortelle dere at jeg nettopp har mottatt beskjed fra Telenor om at alle Canal Digital-kunder nå mister TVNorge, MAX, Discovery, Eurosport og ni andre kanaler, skriver Discovery-sjef og sjef i TVNorge Harald Strømme i en pressemelding.

Strid om betaling

Det er strid om betalingen mellom Canal Digital og Discovery i Norge som fører til at kanalene nå går i svart. Uenigheten har pågått i lengre tid, og forhandlingene var langt på overtid da fristen gikk ut søndag kveld. 

- Vi har bedt om en prisøkning for våre 13 kanaler, tilsvarende 1 kopp kaffe, per kunde per år. Telenor kaller dette et urimelig krav, skriver Strømme videre. 

- Halvparten av publikum får ikke sett det de vil se, og det er vi lei oss for. Vi har strukket oss så langt vi kan, sier Strømme til Dagbladet. 

- Urimelige krav

På sine nettsider skriver Canal Digital: 

«Discovery Networks har den siste tiden kjøpt sportsrettigheter til flere milliarder kroner. De krever betydelige prisøkninger på flere hundre millioner kroner for at vi skal kunne tilby deres TV-kanaler. Vi opplever dette som urimelige krav og det ville påført deg som kunde urimelige prisøkninger». 

Les også: 2,5 millioner seere kan miste TVNorge-kanalene

Og denne: Fortsatt ingen enighet: Nesten 3 millioner TV-seere kan miste 13 kanaler 

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment