Wednesday, August 19, 2015

Police confirms: Former Bandidos Top charged with murder plans against “Uncle … – Manager

Promotion med annonselenker

Politiet utvider siktelsen mot Lars Harnes. Så langt har han nektet å forklare seg om drapsplaner.

Nettavisen oppdaterer artikkelen.

I juli ble Lars Harnes pågrepet av politiet siktet for ulovlig våpenbesittelse og heleri, for en stjålet moped.

I dag ble siktelsen formelt utvidet til å gjelde «inngåelse av drapsforbund». Politiet bekrefter for første gang Nettavisens opplysninger fra i sommer om at han også var under etterforskning for å ha planlagt drap på Imran Saber, også kalt «Onkel Skrue» og «Finansministeren» til Nokas-raner David Toska i det kriminelle miljøet.

–Jeg kan bekrefte at det er riktig at det er en av våre teorier. Men vi holder etterforsker også andre forhold og holder det sånn sett åpent, sier politiadvokat i Seksjonen for organisert kriminalitet Line Presthus til Nettavisen.

– Etter en helhetlig vurdering har vi bestemt oss for å utvide siktelsen i forbindelse med fengslingsmøtet i morgen. Det betyr at den nå formelt er utvidet til å ha inngått drapsforbund.

Hun ønsker ikke å si noe om hvilke andre teorier politiet etterforsker, eller hvem Harnes skal ha inngått drapsforbund med.

Harnes har så langt ikke latt seg avhøre av politiet om annet en siktelsen for våpenbesittelsen og heleri.

–Jeg legger til grunn at han ikke har gjort det siste han nå er siktet for, sier forsvarer Anja Hellander til Nettavisen.

Hun forteller også at hun ikke har forelagt siktelsen for hennes klient når Nettavisen tar kontakt klokken 16.15 onsdag.

Torsdag fremstilles Harnes på nytt for varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, forteller politiet.

– Vi er på et stadie der vi etterforsker ikke kan slå fast med hundre prosent sikkerhet at det faktisk er planlagt attentat, men det er det vi mistenker. Faktum er at Imran Saber bor i boligen hvor siktede ble pågrepet så det er en naturlig slutning, forteller Presthus.

I kjennelsen fra 23. juli, da Harnes ble varetektsfengslet siktet for våpenbesittelse og heleri, heter det blant annet:

«Politiet har om dette anført at siktede ikke har ønsket å gi noen forklaring om våpenet, og at det er nødvendig å etterforske dette nærmere blant annet fordi det var ammunisjon i magasinet og at våpenet hadde lyddemper påmontert.»

I den samme kjennelsen står det også:

« Dette foreligger når det «antas påkrevd» med fengsling for å hindre at siktede på ny begår en straffbar handling med strafferamme høyere enn fengsel i seks måneder. Det skal foreligge en sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå et nytt lovbrudd i fremtiden, jf. Ot.prp. nr. 53 (1983-84) på side 164-165. Det må følgelig foreligge konkrete opplysninger som kan begrunne risikoen for at han vil begå nye straffbare forhold.»

Imran Sabers advokat Øystein Storrvik har ikke svart på Nettavisens henvendelser.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment