Tuesday, June 30, 2015

Two men dead after shooting in Oslo – TV 2


To menn er bekreftet omkommet etter skyting på Økern i Oslo tirsdag formiddag.

– Klokken 09.02 ble vi varslet om en skyteepisode på Økern, sier politioverbetjent Stein Olav Bredli i Oslo-politiet på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Erklært død på sykehuset 

TEKNISK: Krimteknikere jobber på stedet der en mann tirsdag formiddag ble skutt og drept. Senere ble også gjerningsmannen funnet død. FOTO: KAJA KIRKERUD / TV 2

Da de kom frem var en skutt, og ble senere bekreftet død på Ullevaal sykehus. Krimteknikere jobber nå på åstedet.

– På bakgrunn av hvordan det så ut på stedet blir det etterforsket som drap, sier Bredli.

Offeret var en mann i 60-årene bosatt utenfor Oslo og gjerningsmannen er i 70-årene. De er begge norske statsborgere. De to skal ha forretningsmessige forbindelser, men motivet er foreløpig ikke kjent. 

Funnet i garasje 

Gjerningsmannen ble funnet død kl 09.55 i en garasje i Oslo. Politiet mener at han har tatt sitt eget liv. De ønsker ikke å si hvor i Oslo mannen ble funnet død. 

Politiet mener det har vært et eller flere vitner til skytingen og har sperret av innkjørselen til et industrilokale på Økern.

– Vi jobber fortsatt med varsling av pårørende, sier Stein Olav Bredli. 

Kjente de døde 

Bogdan Strazynski jobbet ved siden av firmaet hvor skytingen fant sted tirsdag morgen. Her ser han inn på verkstedet hvor de to jobbet.   FOTO: KAJA KIRKERUD / TV 2

TV 2 erfarer at flere av de ansatte i bedriften skal ha vært på jobb da skytingen startet. Vi har vært i kontakt med ansatte som ikke vil kommentere saken da det foreligger lite informasjon.

Bogdan Strazynski driver firma vegg i vegg med der det ble skutt. Han sier til TV 2 at han kjenner både offer og gjerningsmann. 

– Jeg hørte det var skudd hos naboen i dag tidlig. Jeg har ikke pratet med noen, og jeg vet ikke så mye mer. Det er veldig trist. Vi har vært naboer her siden oktober i fjor. Begge to var veldig hyggelig personer, sier Strazynski. 

Rolig bedriftsområde

Oddbjørn Engen jobber i nabobygget og forteller til TV 2 at det er et rolig område med mange bedrifter.

– Det er rart å se politibiler på jobben. Jeg leste i mediene at det var skyting, og det er rart at vi ikke hørte noe smell, sier Engen.

Han forteller at firmaet har vært der i et års tid. 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment