Wednesday, June 24, 2015

Mobile Monitoring thing step by step – Aftenposten

12. desember 2014

Aftenpostens kartlegging av mobilovervåkingsutstyr i Oslo avslørte at falske basestasjoner, såkalte IMSI-catchere, høyst sannsynlig var i bruk i området rundt Stortinget, regjeringskontorene og statsministerboligen i desember.

Undersøkelser med kontraetterretningsutstyr viste også at det med høy sannsynlighet sto hemmelige sendere på Aker brygge og Tjuvholmen i desember.

11.–12. desember 2014

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) gjorde sammen med PST egne målinger som bekreftet funn, og konkluderte med at det var sannsynlig at Aftenpostens funn er reelle. Både PST og Oslo-politiet iverksatte etterforskning. Den er ikke avsluttet.

26. mars 2015

26. mars konkluderte PST-sjef Benedicte Bjørnland med at “det ikke er funnet indikasjoner på bruk av falske basestasjoner eller imsi-fangere” i målingene som Aftenposten fikk utført i samarbeid med sikkerhetsselskapene Aeger, CEPIA og Delma før jul.

April 2015

Sikkerhetsselskapet Delma har analysert alle dataene fra målingene på nytt og utarbeidet en ny rapport for Aftenposten etter samme standard som rettssakkyndige analyser der de redegjør for metodene, dataene, analysene og grunnlaget for konklusjonene.

Aftenposten har laget sitt eget analyseverktøy og undersøkt de 42.000 enkeltmålingene på egen hånd, og gjort egne undersøkelser av dataene.

Mai 2015

Rapporten og dataene er forelagt uavhengige, eksterne eksperter i Norge og utlandet.

Stortingets EOS-utvalg undersøker saken videre og har også fått alle datene og den sakkyndige rapporten.

23. juni 2015

Aftenposten presenterer en ny rapport om mobilovervåking i Oslo og vurderinger fra flere uavhengige eksperter.

 

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment