Monday, June 29, 2015

- Tromsdalstinden-seizure linked to housing attacks – Nettavisen

Promotion med annonselenker

Politiet knytter pågripelsen av finansmannen til et boligangrep i 2013. Nå er han siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet ved bruk av vold.

Tidligere i dag meldte Dagbladet nyheten om at finansmannen Christer Tromsdal er pågrepet av politiet.

Her kan du tipse Nettavisens journalist.

Etter det Nettavisen kjenner til setter politiet pågripelsen i sammenheng med et brutalt boligangrep i Asker i 2013.

Fengslingsmøte tirsdag

Det var NRK som først meldte om dette, men Nettavisen har også fått bekreftet den samme informasjonen. Politiet er svært sparsommelig med detaljer, og Tromsdal fremstilles for varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett tirsdag.

– Jeg kan bekrefte pågripelsen og at han er siktet for å ha motarbeidet rettsapparatet. Mer enn det kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, av hensyn til etterforskningen, sier politimester i Asker og Bærum politidistrikt Terje Nybøe til Nettavisen.

Tromsdal er siktet etter straffelovens § 132 a, som heter:

«For motarbeiding av rettsvesenet straffes den som ved vold, trusler, skadeverk eller annen rettsstridig atferd overfor en aktør i rettsvesenet eller noen av hans nærmeste opptrer slik at det er egnet til å påvirke aktøren til å foreta eller unnlate en handling et arbeid eller en tjeneste i forbindelse med en straffesak eller en sivil sak.»

Tromsdals forsvarer Olle Nohlin er også sparsommelig med kommentarer.

– Dokumentene i saken er klausulerte, og jeg har ennå ikke fått dem. Min klient ble pågrepet i går kveld og jeg har ennå ikke fått konferert med ham. Jeg kan derfor heller ikke si noe om hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet, sa han til Nettavisen tidligere i dag.

Opphevet Tromsdal-dom

Boligangrepet i Asker i 2013 var angivelig rettet mot en meddommer i bedragerirettssaken som Tromsdal satt i den gangen. Men gjerningspersonene skal ha brutt seg inn i feil bolig, og befant seg i huset til naboen til meddommeren som jaget dem ut.

Ifølge NRK skal meddommeren selv ha antydet at angrepet kan ha vært rettet mot ham i et politiavhør etter hendelsen, men dette ble aldri bevist.

Bedragerisaken til Tromsdal ble først behandlet i Oslo tingrett i 2012, hvor den aktuelle meddommeren var med å avsi dom, men denne ble senere opphevet av Borgating lagmannsrett på grunn av inhabilitet.

Nettavisen har kontaktet Tromsdals forsvarere på tidspunktet for boligangrepet. De skal være informert om gårsdagens pågripelse og siktelsesgrunnlaget, men har ikke svart på henvendelser tirsdag.

For kort tid siden ble Tromsdal og to medtiltalte, Terje Hvidsten og Anthony Bratli, dømt til fengselsstraffer på henholdsvis seks år, fire og et halvt år og fem år for flere grove bedragerier. Tromsdal har vært i politiets søkelys siden 2009.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment