Tuesday, May 17, 2016

Mette-Marit uses a favorite national costume – Aftenbladet.no



Det er i år 70 år siden Askers skolebarn for første gang la 17-mai-ruten via Skaugum. I 1946 var det kronprins Olav, kronprinsesse Märtha og prins Harald (9) som hilste toget.

Bunadsfavoritten

Skaugum var som vanlig pyntet med flagg og løv, og rundt 400 gjester omkranset gården.

Kronprinsesse Mette-Marit (42) har syv nasjonaldrakter i skapet, men valgte Rogalands-bunaden i dag. Den er hennes favoritt. Hun fikk den i konfirmasjonsgave av sin mormor som broderte den.

-Jeg kommer fra en familie med mye håndverk, og mormor broderte bunad til alle barnebarna sine, fortalte kronprinsessen under et Fretex-arrangement for et par år siden.

Mette-Marit har også Haradangerbunad, en drakt fra Laudal i Vest-Agder, en samekofte ,Vest-Agderbunad og fantasi-drakten til Eva Lie.

Prinsesse Ingrid Alexandra (12) og Sverre Magnus (10) hadde i morges på seg bunader fra Vest-Agder.

Del din 17.mai med oss! :Del dine 17. mai-bilder med Aftenbladet



Skøyer

Kronprins Haakon på sin side sviktet ikke Asker-bunaden i år heller.

Sverre Magnus er familiens skøyer, og i morges vinket han til kjente i toget og gjorde grimaser som bare han kan.

Familiens hunder Milly Kakao og Muffin Kråkebolle hadde sløyfer i rødt, hvitt og blått i anledning dagen. Først i Asker-toget kom Heggedal skole, som i år feirer 110-års jubileum.

Og mens barna fra skolene gikk forbi, var det familiens eldste sønn alle håpet på et glimt av i morges. Marius Borg Høiby (19) er avgangselev på Wang videregående, men har valgt å være russ med venner fra Nesbu videregående skole.

De har holdt det gående siden påsketider i bussen Normandy, som hadde dekknavnet Hemingway.

28 gutter er på bussen, og foruten kjendis Marius er også Thomas Hayes som spiller William i serien Skam med på bussen.

Rullet med russen

Haakon og Mette-Marit var ikke vanskelig å be da gutta på bussen inviterte foreldrene sine på rulling sist. Så stas synes kronprinsparet det var, at de la ut bildet av happeningen på sin instagram-konto.Se instagram-bildet

Mange trodde kanskje Marius ville ha russefrokosten i og med at Skaugum har god nok plass på kjøkkenet.

Vis Norge og 17. mai til hele verden:I dag kan du vise fram hele Norge på Snapchat

På den annen siden har Slottet på pekt at Marius ønsker å få være russ i fred fra pressen, så dermed ville det ikke være noe sjakktrekk å være på Skaugum med nasjonal og internasjonal presse til stede. I dagene fremover skal Marius lese til eksamen som alle andre russ.

Etter at kronprinsfamilien hadde vinket ferdig, dro de til Slottet der de sammen med kong Harald og dronning Sonja hilser barnetoget i Oslo.

Hverken Ingrid Alexandra eller Sverre Magnus går i tog i år. De er elever ved henholdsvis Oslo Internasjonale skole på Bekkestua og på Montessori-skolen i Oslo.

Mer 17.mai:

Har jobbet siden 3 i natt for å få byen fin til 17. mai

Dette gjør idrettsstjernene på 17. mai

LikeTweet

No comments:

Post a Comment