Friday, May 20, 2016

Unclear how many Nav office disappearing – E24

Arbeids- og sosialminister Annika Hauglie presenterte fredag ​​den nye Nav-meldingar, Hvor departementet går inn for at minimumsgarantien for Nav-Kontor med tre ansatte and alle av Landeta kommuner fjernes.

Med andre ord: In god’s Nav-Kontor kan forsvinne.

Syv Pros BC Navs ansatte and dag jobber på et Kontor med bare tre ansatte, og 170 BC Landeta 456 Nav-Kontor I slike trepersonenheter (2015-cut).



Taus om Hvor mange Kontor we forsvinner

Minimumsgarantien turn ujevn arbeidsbelastning for Nav-veiledere.

Veiledere and største kontorene and has byene kan ansvar for opptil ti Gang så mange brukere we Nav-veiledere ved in minste kontorene, ifølge in høringsuttalelse Brother Hurdal Kommune.

in store kontorene skal bidra til å skape store fagmiljøer, med OKT myndighet og handlefrihet.

Under Hostens høringsrunde om-Nav meldingar, mente Arbeids- velferdsdirektoratet og at det var Behovia for a redusere Antall Nav-Kontor Kontor useful and underkant 200 BC.

“I den grad dette ikke lose and tilknytning til kommunesammenslåinger, boron dette primært skje gjennom interkommunale løsninger, slik lovverket åpner for,” uttalte Direktoratet.

Imidlertid unngikk arbeidsministeren å tallfeste Hvor mange Kontor det er aktuelt å redusere under fredagens presentasjon.

(Saken fortsetter under videos Brother VGTV):

– Vil ikke Fore til nedbemanninger

sa Hauglie at ansatte Ingen kommer til å miste jobber we Folge BC at Nav vile gjennomføre tiltak Fore skal til we Faeries større og Kontor.

– Hvordan kan du whether at ingen av stillingene vile forsvinne Når dere forslår in stor grad av digitalisering BC Nav?

– Det var et sVar på spørsmålet om å konsentrere fagmiljøene. Det handler om ikke å nødvendigvis if opp folk, men fagmiljøene større ved å å gjøre samle fagmiljøene. Så det vil ikke Fore til nedbemanninger, sier Hauglie til E24.



& lt; p & gt; William Broch-Haukedal & lt;  / p & gt;

William Broch-Haukedal

– Hvorvidt digitalisering vile Fore til endring BC Antall ansatte, det vet jeg ikke. Det kan godt selvfølgelig Tenko. Men den ikke om meldingar handler and utgangspunktet bemanningen and Nav. Når man was det utfordringsbildet we first fremover med in økende eldrebefolkning, økende befolkning we Treng Hjelp, og økende innvandring SA Tror jeg ikke det er nedbemanning we blir aktuelt and første runde.

– Men så er det klart aT omfattende digitalisering kan Bety at Bort in the arbeidsoppgaver rasjonaliseres. I det blir aktuelt hvilken grad, for tidlig er å si, sier Hauglie.



– Umulig

NHH professor William Broch-det-Haukedal MENERS hours rart ut av berørt blir ikke at arbeidsplasser tiltakene.

– umulig Det vil være så å gjennomføre in omfattende strukturell endring uten å Bero enkeltpersoners arbeidsplasser. Forundre meg på det ville sikt Stort. Men det kan ligge betingelser til grunn jeg ikke er kjent med, sier have til E24.

Broch-Haukedal MENERS at forutsetningene for ikke å Kutte – fortsatt økende arbeidsledighet og økende innvandring – er usikre.

– Problemet er at det er mange arbeidsplasser in reell Mangel på Landet and sTED. På det ikke vil stedene of hjelpe Hvor har mange Nav-ansatte man. Man vile trenge arbeidsplasser.

No comments:

Post a Comment