Friday, May 20, 2016

Hotels strike is over – Aftenposten



Streiken vil avsluttes lørdag klokken 12, opplyser Fellesforbundet på sine nettsider.

- Nå har vi fått lokal forhandlingsrett, og det er nå vi skal fortsette byggingen av klubbmiljøer og gjennomføre en offensiv satsing på skolering og organisasjonsbygging. Vi har også under streiken rekruttert 1000 nye medlemmer på Riksavtalen. Dette er en god begynnelse for en videre rekruttering slik at vi øke organisasjonsgraden og gjøre det mulig å få del i verdiskapingen i bedriftene, skriver forbundsleder Jørn Eggum på Fellesforbundets nettsider

Skal til uravstemning

Begge partene har signert møteboken, som innebærer at arbeidet senest skal gjenopptas ved arbeidstidens begynnelse mandag, opplyser NHO.

- Det har vært svært viktig å finne fram til en løsning som begge parter kan leve med, og det lyktes vi til slutt med. Det ble dyrt, og vi har strukket oss langt på flere punkter. Ikke minst har vi akseptert fellesforbundets krav om lokale forhandlinger, men alle må gi og ta for å komme til enighet, sier forhandlingsleder Jostein Hansen i NHO Reiseliv i en pressemelding

- Etter fire ukers streik er det utrolig gledelig at arbedsgiverne har gått med på å innfri kravet om full forhandlingsrett, sier forbundsleder Jørn Eggum på forbundets egne sider.

Avtalen skal videre til uravstemning hos medlemmene i Fellesforbundet og NHO Reiseliv.

Varte i 27 dager

- Vi må avvente resultatet av uravstemningen, men vi er lettet over å ha et forslag til løsning på bordet. Nå står sommeren for tur, den viktigste tiden på året for reiselivet, og det er på tide å tenke fremover, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Streiken har vart siden 24. april, og over 7.200 ansatte i hotell- og restaurantnæringen har vært tatt i streik. Mellom 700 og 800 bedrifter har vært rammet.

Hovedgrunnen til at Fellesforbundet gikk til streik, var at NHO Reiseliv avslo de ansattes krav om lokal forhandlingsrett.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment