Tuesday, January 20, 2015

- This is not a case that is settled – E24

- This is not a case that is settled – E24

Tirsdag utlyste olje- og energiminister Tord Lien (FRP) 23. konsesjonsrunde. Totalt ble det nye Blokker utlyst 57.

– Dette er ikke er in sak we avgjort for wine Lighthouse definert iskanten den, sier klimapolitisk talsmann Rigmor Andersen Eide and KrF til E24.

– Det er med in utlysning forbehold, Helt et og avgjørende forbehold, sier nestled Ola Elvestuen and Venstre.

Flesteparten of BC utlyste blokkene ligger and Barentshavet Sørøst. Flere av dem der gar innenfor you poglavje havisen bidrar skape unike og til å sårbare økosystemer.

tidligere tirsdag satte Klima- og miljøminister Sundtoft Tine (H) ny STREK for havisen. Det Gar iskanten gjorde at North blokkene for alle we ble Lyster ut den 23. omstridte konsesjonsrunden.



 & lt; b & gt; FORBEHOLD: & lt; / b & gt; Ola Elvestuen Brother Venstre MENERS dagens utlysning har et forbehold.
FORBEHOLD: Ola Elvestuen Brother Venstre MENERS dagens utlysning har et forbehold.

Bade KrF og Venstre varsler kamp om Hvor isgrensen skal GÅ.

– Underkommuniserer stortingsbehandling

– og OLJE energiministeren underkommuniserer at av det kommer in reel stortingsbehandling iskanten. Det vil bli avgjørende for us to nordlige feltene nå utlyses, Ola Elvestuen sier til E24.

– ikke Vil has oljeleting innenfor iskanten, sier Eide and KrF.

Den opprinnelige iskanten Baser date på seg fra 1967 til 1989. og Den nye nye oppdaterte Grensen tar utgangspunkt observasjoner Brother and 1984-2013 periods.

Fakta om iskanten

* I Iskanten forstått we Grensen for områder der det er mer enn 30 Pros and sjøis sannsynlighet for april måned.

* Avhengig BC Faktor we vindretning havstrømmer og kan den Besten av alt fra og store isflak we lose Små driver and poglavje you Stort, in Kompakt kant bestående til av er Små isflak we trykt Sammi Foran mere solid pakkis.

* er Iskanten biologisk viktig, Ford det ikke Minster in foregin intense Produksjon av planteplankton. Dyreplankton, Fisk og sjøpattedyr sjøfugl utnytter dette, og samles rundt iskanten.

* I samarbeidsavtalen mellom regjeringen og støttepartiene KrF Venstre SLAs og det skal ikke det fast at petroleumsvirksomhet for apnea and havområdene konsekvensutredning eller ved iskanten.

* Den gjeldende geografiske iskanten Baser seg på date Arene fra 1967 til 1989.

* Den nye og oppdaterte Grensen tar and utgangspunkt observasjoner periods fra 1984 til 2013.

(Kilde: NTB, Norsk Polarinstitutt., Klima- miljødepartementet g)

Definisjonen er den SAMME: Iskanten er det er der Grensen for områder mer enn 30 Pros and sannsynlighet for sjøis måned april.

– Det er fargelegge kart lett å

Elvestuen understreker at Venstre vil legge til og grunn in Strenge “faglig Tyng “definering BC iskanten enn klimaminister Sundtoft:

– Om det skal være ett spørsmål Hvor” Fore var “Legg til skal prinsippet grunn, nettopp dette er det, sier Elvestuen.

– Bare det opp sec at Isen trekker, understreker behovet for a Kutte and utslipp nasjonalt og og Internasjonalt Kutte OLJE and bruk av og Gass. Det er lett å fargelegge kart annerledes det er det med å fylle innhold, sier Elvestuen.

– Venstre KrF og har det skje Latt

Rasmus Hansson, stortingsrepresentant for Miljøpartiet The Greens sier dagens utlysning ikke er overraskende:

 & lt; b & gt; KRITISK: & lt; / b & gt; Stortingsrepresentant Rasmus Hansson and Miljø xF8 & #; & # xF8 Partiet GR, NE.
KRITISK: Stortingsrepresentant Rasmus Hansson and Miljøpartiet The Greens.

– Wine veto HVA Høyre og Stars for FRP, men det er overraskende at Venstre KrF og har det skje Latt. Og det er sad at regjeringen støttepartiene og er stikk Forer in oljepolitikk we bade klimautviklingen word and Strid, markedsutviklingen og ikke Minster for behovet at SATS Norge på et grønt skifte, sier have.

Hansson MENERS det er uholdbart at regjeringen ønsker oljevirksomhet Lenger north

– Regjeringen dessverre fullstendig har rett and at denne iskantsonen har flyttet nordover sec, we in BC direkte konsekvens klimaendringene, we dian Annet norsk oljevirksomhet skaper.

Have Synes og det er merkelig at Venstre KrF reagerer på iskantflyttingen:

– Det er litt merkelig At Venstre og så KrF være indignert iskant over-problemet samtidig we bade partiene Stott oljeekspansjonen nordover oljepolitikken og til we Forero Smelter at Isen, Stemmer word De Grønn og forslag om å stoppe oljeekspansjonen, sier have.

No comments:

Post a Comment