Saturday, July 2, 2016

Girl (17) killed in tractor accident in Bakersfield – Aftenbladet.no

Jenta havnet under en traktor i krysset mellom Kvileitet og Opstadvegen på Nærbø rundt klokka 14.30 lørdag.

Brann, politi og ambulanse rykket ut til ulykkesstedet, men livet til jenta var ikke til å redde.

Falt ut av traktoren

- Hun omkom på stedet, opplyser Rune Sunde, operatør i Rogaland brann og redning overfor Aftenbladet.

- Hun var passasjer i traktoren og har falt av og havnet under hjulet, opplyser operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Tor Helge Stavik.

Han sier til Aftenbladet at da politiet kom til stedet, var forsøk på gjenoppliving avsluttet. Nå skal politiet sikre åstedet og snakke med vitner. Krimteknikere og ulykkesgruppen til Statens vegvesen har også vært på stedet for å sikre spor etter ulykken.

Tre ungdommer i traktoren

Undersøkelsene så langt viser at tre ungdommer var i traktoren da ulykken inntraff. En gutt på 16 år skal ha vært føreren av traktoren, mens jenta på 17 år og en gutt på 15 år var passasjerer. De skal ha fått et hjul på en fortauskant, slik at traktoren et øyeblikk sto på to hjul. Da skal 17-åringen ha falt ut av traktoren og havnet under traktorhjulet. Dette ifølge politiet.

- Vi gjør nå undersøkelser av sikringsutstyret i traktoren, opplyser operasjonsleder Stavik.

- Vi vil også varsle Statens vegvesen, som varsles for å se på det tekniske på traktoren. De vil se om det kan ha vært noe feil med den, sier Stavik.

Åpen kirke på Nærbø

I forbindelse med trafikkulykken er det åpen kirke på Nærbø i ettermiddag for alle som ønsker å samles. Ordfører, sokneprest og kommunen sitt kriseteam er også til stede.

- Vi har åpen kirke i ettermiddag for at de som er berørte skal ha et sted de kan samles, og det blir en kort minnesamling klokken 19. Det er flere tilreisende som ønsker å delta, derfor blir samlingen da, sier Hå-ordfører Jonas Skretingland.

Han var selv til stede i kirken lørdag ettermiddag.

- Det er hovedsakelig ungdommer som kjente den omkomne eller de to andre ungdommene som har kommet til nå, og det er ventet familie utenfra og andre ungdommer til klokken 19, sier Skrettingland. 

- Noen dager er bare triste

Han bekrefter at de tre ungdommene som var involvert i ulykken har tilknytning til Tryggheim skoler og var elever ved skolen.

- Hva skal man si når noe sånt skjer? Det er noen dager som bare er triste. Her var det tre flotte ungdommer som hadde gledet seg til ferie og var sammen i ferien. Så snur alt på sekunder. Det er en kjempetrist dag, sier rektor Gjermund Viste til Aftenbladet.

Alle elevene ved skolen har tatt ferie, og det er heller ingen elever på internatet ved skolen om sommeren.

- Nå går vår omtanke til foreldre og familie til den som har omkommet og familiene til de to andre som er berørte av denne tragiske ulykken, sier Viste.  

ANDRE HENDELSER LØRDAG:

Brakk foten på topptur i Sandnes

Bil kjørte inn i campingvogn ved Bogafjell

Syv arrestert og seks bortvist i natt 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment