Wednesday, July 20, 2016

Oil Fund earns on Pokemon Go – E24

Statens pensjonsfond utland, også kjent som Oljefondet, begynte å investere i Nintendo-aksjer i 1998.

Ifølge Dagens Næringsliv eide fondet 0,73 prosent av Nintendo den 31. desember 2015, og om det ikke har solgt eller kjøpt av aksjene i år, tilsvarer kursøkningen en oppgang på 1,35 milliarder kroner for oljefondet. Til sammen er aksjeposten nå verdt 2,66 milliarder kroner.

Oljefondets presseavdeling opplyser at de ikke ønsker å kommentere enkeltinvesteringer.

Fall

Nintendo-aksjen har doblet seg i verdi siden spillet ble sluppet et par uker tilbake, men onsdag morgen faller aksjen noe tilbake og er i skrivende stund ned hele 11 prosent for dagen.

Det er usikkert hva som er årsaken til fallet, men det kan være en korreksjon etter den kraftige oppturen.

Nintendo eier 32 prosent av The Pokémon Comany, som står bak mobilspillet.

Lørdag ble spillet lansert i Norge etter en storstilt ekspansjon. Det har blant annet gitt politiet i Drammen hodebry.

Noen tar også Pokémon-jakten litt lenger enn andre. Mandag intervjuet E24 newzealenderen Tom Currie som har sluttet i jobben for å spille Pokémon Go på heltid.

Fond-opptur

Oljefondet er ikke de eneste i Norge som tjener på Pokémon-bølgen. Tirsdag skrev Finansavisen om DNBs teknologifond som i slutten av juni begynte å kjøpe seg opp i Nintendo og som tre uker senere har tjent 120 millioner kroner på investeringen.

– Vi så to-tre potensielle muligheter i selskapets kommende lanseringer, og benyttet kursnedgangen til å kjøpe oss inn, sa forvalter Sverre Bergland i DNB Nordic Technology til avisen.

Dagens Næringsliv skrev også om Clas Ohlson og elektronikkjedene som har merket et kraftig oppsving i salget av nødladere.

No comments:

Post a Comment