Tuesday, March 22, 2016

- We believe that it would be advantageous if the abortions get a … – Aftenposten



Kristelig Folkepartis nestleder Dagrun Eriksen forsvarer i et innlegg i Klassekampen det omstridte forslaget fra partiets programkomité om obligatorisk refleksjonstid for kvinner som vil ta abort.

«Vi mener at det vil være en fordel om den abortsøkende får en refleksjonstid før hun utfører aborten. En obligatorisk refleksjonstid må̊ selvsagt praktiseres slik at den ikke kommer i konflikt med de tidsfristene som er i abortloven. Det vil si at refleksjonstiden må̊ vike i de tilfellene det ikke er rom for den», skriver Eriksen, som har ledet komiteen.

Hun mener at Norges abortlov og praktiseringen av den ikke fungerer tilfredsstillende og viser til at både Tyskland, Nederland og Finland har forpliktende rådgivning og/eller obligatorisk refleksjonstid innarbeidet i sin nyere abortlovgivning.

Ifølge Eriksen har mange fått mangelfull informasjon og skriver at legen mer eller mindre fungerer som «ekspeditør».

«Refleksjonstid er ikke et virkemiddel for å få̊ kvinnen til å ombestemme seg eller endre beslutningen hun eventuelt har tatt, men for å sikre henne tid til å tenke gjennom den informasjonen hun har fått», skriver hun videre.

Det var i Klassekampen onsdag at KrF-nestlederen ble konfrontert med programkomiteens forslag om å erstatte dagens abortlov med en lov om «rettsvern for ufødt liv».

  • Hør politisk redaktør Trine Eilertsen og kulturredaktør Sarah Sørheim diskutere denne saken i ukens politiske podkast, Aftenpodden. Hør og abonner via Itunes på telefonen din her, via desktop her, eller lytt herfra med ett klikk:

Sarah Sørheim: – Kan ikke KrF bare innse at slaget er tapt? 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment