Friday, March 25, 2016

The reed-indicted confessed deadly violence uninvited – Aftenposten



Siktede ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting.

I fengslingskjennelsen fra Sør-Østerdal tingrett fremheves det at den 45 år gamle mannen «av eget tiltak» fortalte politiet om hva som hadde skjedd. Dette skjedde mens han satt på ventecellen, og det var ikke foranlediget av spørsmål fra politiets side.

LES OGSÅ

Grunnlaget for varetektsfengsling er risikoen for at mannen skal fjerne spor eller påvirke vitner.

- Tingretten er enig i vår vurdering om at det er viktig at han ikke får muligheten til å påvirke beviser, sier politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt til NTB.

Funnet drept onsdag kveld

Kvinnen i 50-årene ble funnet død i parets leilighet i Kaffegata på Flisa onsdag kveld. Ektemannen ble pågrepet på stedet. Han var alene i leiligheten da politi og ambulanse kom.

Torsdag satt han i et rundt fire timer langt avhør. Han forklarte da at han hadde sparket kona i ansiktet, hodet, magen og ryggen og slått henne med flatsiden av en kniv i ryggen, slik at hun døde, opplyses det i fengslingskjennelsen.

LES OGSÅ

Sorenskriver Nils Dalseide har ikke lagt noen restriksjoner på offentlig gjengivelse av opplysningene.



Lensmann Jørn Flatha i Åsnes understreker at mannen har kun har erkjent vold med døden til følge. Han er siktet for drap.

- Han innrømmer at han faktisk har utøvd vold som førte til at hun døde, men han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld for drap. Så får vi se hva de tekniske funnene viser, sier Flatha.

Fortsatt på stedet

Den avdøde kvinnen er sendt til Rettsmedisinsk institutt. Politiet antar hun vil bli obdusert på tirsdag. I mellomtiden fortsetter de tekniske undersøkelsene.

- Kripos og lokale teknikere er på stedet ennå. De regner med å bli ferdig i løpet av ettermiddagen i dag, forteller lensmannen fredag formiddag.

Politiet vil samtidig fortsette med flere avhør av personer i kretsen rundt ekteparet. Vitneavhørene fortsatte fredag, og en rundspørring i området ble avsluttet.

- Så regner jeg med vi kanskje får noen flere tekniske svar i løpet av neste uke, sier Flatha.

Han forteller at politiet har gjort beslag på stedet, men ønsker foreløpig ikke å si hva slags type gjenstander det er snakk om.

I den videre etterforskningen vil det bli viktig for politiet å bekrefte eller avkrefte det siktede selv har forklart og å få avklart om andre personer kan ha en rolle i saken.

Samtykket i varetekt

Den siktede ble ivaretatt av helsevesenet etter pågripelsen fordi han var sterkt påvirket av alkohol, opplyser politiet. Motivet for volden er foreløpig ikke kjent.

- Det vil komme i senere avhør, sier Flatha.

Både siktede og avdøde var kjent for politiet fra før. Siktedes forsvarer, advokat Herman Frang, fortalte torsdag at mannen hadde samtykket i varetektsfengsling.

- Det er ikke til å legge skjul på at han er preget av det som har skjedd. Han er lei seg og fortvilet, sa Frang etter avhøret.

Varetektsspørsmålet ble behandlet som en såkalt kontorforretning, der partene ikke selv trenger å møte i retten. (©NTB)

LikeTweet

No comments:

Post a Comment