Thursday, March 31, 2016

Construction of the Johan Sverdrup platform on Stord – Aftenbladet.no



Torsdag formiddag kutter Kværner og underleverandører de første stålplatene til det som skal bli utstyrs- og boligplattformen for Johan Sverdrup-feltet.

Se video fra byggestarten her

Megastor utbygging

Olje-og energiminister Tord Lien kom til Kværner på Stord for å feire byggestarten og sole seg i glansen av det operatør Statoil kaller «det største industriprosjektet i moderne tid i Norge». 

Prosjektet betyr jevn byggeaktivitet hos Kværner og flere norske underleverandører.

Det var i juni 2015 at Kværner sammen med prosjekteringsselskapet KBR vant kontrakten for byggingen av dekket til utstyrs- og boligplattformen. Verdien er 6,7 milliarder kroner. Den skal også inneholde det avanserte kontrollrommet og systemer som utgjør nervesenteret for alle installasjonene på feltet. 

I totalleveransen av det rundt 19 000 tonn tunge plattformdekket skal mye arbeid utføres ved konsernets anlegg på Stord, mens er det lagt opp til at byggingen av boligmodulen utføres av Kværner og KBRs underleverandør Apply på Stord og i Gøteborg.

Statoil boret natt til 1. mars den første av totalt 35 brønner som skal bores i første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen. 



Bolig for 560 oljearbeidere

Utstyrs- og boligplattformen skal innkvartere de som skal jobbe på Johan Sverdrup-feltet gjennom 50 år i produksjon, ifølge Statoil.

Plattformen vil bli det største boligkvarteret på norsk sokkel, og vil ha kapasitet til å innkvartere 560 personer. I tillegg vil den inneholde kontroll- og beredskapssenteret for feltet samt en del hjelpesystemer som dekker hele feltsenteret.

Plattformen skal bli ferdig i første kvartal 2019.

Aftenbladet kommer tilbake med reportasje fra Stord.

LES MER:

- Vi trengte denne oppturen

Statoil-kontrakten gir jobb til 6000 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment