Thursday, March 24, 2016

S Poorly is the combination stlkantski and dog bones news – the cycling world



Veterinr advarer skilpere p Facebook.
(Dagbladet): Pska er godt i gang! Da slr det aldri feil, noen hunder fr virkelig kjenne p den nyslipte stlkanten p en moderne fjellski.

Slik starter innlegget som veterinr Terje Negard har lagt ut p Veterinrkontoret i Frde sin Facebook-side. Og bildet levner ingen tvil om at mtet med den nyslipte stlkanten m ha vrt ekstremt ubehagelig for hunden.

Denne hunden, som mtte innom oss for noen dager siden, hadde blitt utsatt for en aldri s liten skrens. Det skjedde i lpet av brkdelen av et sekund. Bakbeinet p samme side s likt ut. Eier syntes det var en god id at vi la ut dette bildet til skrekk og advarsel, skriver Negard.

– Skal s lite til
Til Dagbladet forteller Negard at denne typen skader p hunder er noe han ser hvert eneste r.

- Jeg holder til p Vestlandet og her er jo ikke terrenget helt horisontalt. Dermed er stlkantski noe mange har, s disse skadene ser vi hvert r, forteller Negard.

Veterinren forteller at han la ut et lignende innlegg i fjor, men at han ikke har opplevd maken til respons tidligere. Torsdag kveld, to dgn etter at han la ut innlegget, er det delt over 1000 ganger.

- Det skal s lite til fr dette skjer. Det gr s fort at man ikke tror det fr man har opplevd det. Det er derfor vi la det ut ogs, og i kommentarfeltet er det jo over hundre kommentarer, s det er tydeligvis noe som engasjerer, sier Negard.

– Bannlyst med stlkant
Veterinren driver selv med jakthundtrening, og beskjeden hans er klokkeklar: Stlkantski og hund er en elendig kombinasjon.

- I fuglehundmiljet er det bannlyst med stlkant, sier Negard.

Han sier at det finnes utmerkede ski, som ikke har stlkant, som egner seg like godt i litt ulendt terreng.

- Det er uansett ikke stlkantene som er avgjrende. Det er bindingene og hye stvler som har mest si. Stlkantene er nesten undvendige, fastslr veterinren.

Og nr det gjelder hunden som er avbildet, s gr det etter forholdene greit med den.

- Funksjonelt sett er hunden ok. Den blir i alle fall det etter hvert, sier Negard.







LikeTweet

No comments:

Post a Comment