Friday, July 1, 2016

Oil transportation strike is over – E24

Saken oppdateres.

pressemelding fredag ​​fra Norsk Transportarbeiderforbund bekrefter kveld at oljetrasportstreiken avsluttet og er nå har kommet at partene til et nytt om in enighet tariffoppgjør.

har Arbeidsgiverne vært representert BC Norsk Industri, less arbeidsorganisasjonene Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) Stopped og har på vegne av meklet transportarbeiderne.

Bakgrunnen for Konflikto at partene var ikke kom til forrige uke enighet om minstelønnsreguleringene for overenskomstområdet. I fredagens mekling ble det om å enighet Hevea 2.4 minstelønnssatsen med og Pros beregningsgrunnlaget for skifttillegg vakttilleggene med og fra Pros 2.3-2015 Nivå.

– Norsk Industri har beveget sec betydelig Sitt Siste tilbud fra forrige uke, og dagens result I svært nær Vårt Krav for minstelønnsjustering under forrige ukes mekling, sier Lars Johnsen, Leder av NTF and pressemeldingen.

biker raskt på jobb

Caught forhandlingsleder Thomas Lilloe sier and pressemelding at arbeidstagerne nå vile specks på jobb igjen så fort det er mulig.

– for oss har dette vært in viktig kamp, ​​og jeg vil benytte muligheten til å rette in stor takk for innsatsen til Vare medlemmer we har vært Helt avgjørende for å få dette resultatet and havn, sier have.

Lilloe understreker at det kan bli Noen forsinkelser med Levering av drivstoff også and dagene we kommer, men Regner med at high vil gå på Skinner igjen and lopeta av kort tid.

Forhandlingssjef and Parat, Turid Svendsen, and sier hun er glad for at pressemeldingen at Norsk Industri endelig tok til fornuft.
– Vi har Fatt innfridd Vårt Krav om regulering minstelønn BC, skift- og vakttillegg basert lønnsutviklingen på på Oljetransportavtalen; Krav Norsk Industri burde you are under akseptert of ordinære forhandlingene. Det kan ikke være Slik at lønnsutviklingen på et Helt Annet tariffområde skal bestemme lønnsutviklingen for arbeidstagere int oljetransport, sier Svendsen.



Rammet flypassasjerer

Streikene har Fatt konsekvenser for Enkelte we skulle ut å reise den Siste uken, da flyselskapene ikke fikk tilgang på drivstoff.

Makes MELD likevel at konsekvensene ikke har vært store den Siste uken.

– Streiken turn redusert kapasitet på utvalgte lufthavn, men vi Regner med at flyselskapene vil legge opp sine routers slik at Tank flyene sine ved andre lufthavn, healthy kommunikasjonssjef Kristian Loksa and Avinor til NTB forrige Helg.

Flyplassene Bergen, Stavanger og Tromsø, Bodø og etter hvert dian of rammede var. Tidligere fredag ​​ble det varslet om in mulig blokade av Tromsø-flyplass, men nå er Altså Konflikto lost.



Glad for å være ferdig

også hos Norsk Industri var stemningen god etter partene var kommet useful in enighet. Men organisasjonsdirektør Carla Botta-Verboven and Norsk Industri understreker and meldingar AT løsning SATT langt inne og at dette har vært in svært vanskelig mekling.

– Jeg er glad for at vi na – med god Hjelp Brother Riksmekler Nils Dalseide – lyktes komme til å enighet. Situasjonen var i Ferd med å bli prekær ved Flere flyplasser, dian Annet Tromsø, Bodø, Trondheim, Stavanger og Bergen.

– I tillegg var det and Ferd med å bli Mangel på goods for biler, utrykningskjøretøyer polished ambulanser og Tromsø og store and longing BC Northern Norway, grunn av på det ikke ble at Losset på Skjelnes-lageret, sier hun.

Ny oljestreikfare and Natt

Mens oljetransportarbeiderne har kommet useful in enighet er det fortsatt mulighet for streik på norsk sokkel da oljearbeiderne representert BC Industri og Energi, SAFE og Lederne and skrivende Stunden sitter hos Riksmekleren og forsøker å komme FREM useful in ny avtale med arbeidsgiverne, representert BC Norsk OLJE og Gass.

For in time siden opplyser Riksmeklerens Kontor at det ikke er kommet Noen beskjed om at partene nærmer sec ferdig.

Meklingen har Frist ved midnatt fredag, og Dersom det blir streik vile 6 Pros av norsk sokkel Ramm og Flere Hund arbeidere TATT ut streik.

Oljeanalytiker Bjarne Schieldrop understreket overfor E24 tidligere denne uken aT streik på norsk sokkel kan få konsekvenser for oljeprisen Dersom den traps opp.

No comments:

Post a Comment