Saturday, April 16, 2016

Male (32) died after falling from high tension towers – Aftenposten



- Våre tanker går nå først og fremst til den omkomnes familie og hans arbeidskolleger. Slike ulykker skal ikke skje, og dette er en tung dag for alle i Dalekovod og Statnett, sier konserndirektør i Statnett Elisabeth Vike Vadheim, til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk melding om arbeidsulykken klokken 09.50 fredag formiddag.

- Sannsynlig høyt fall fra elektrisitetsmast mellom Tonstad og Feda. Ambulanse og politi rykker ut, opplyste operasjonsleder Audun Eide klokken 09.50 fredag morgen.

Politi, ambulanse og Sea King var framme på stedet like før 11.00, men livet sto ikke til å redde.

Døde momentant

- Vi fikk melding via AMK. Fallet har skjedd fra stor høyde, så mannen omkom på stedet. Nå blir det ikke gjort noe på ulykkesstedet før krimteknikere kommer. Det blir åstedsundersøkelse, og selvsagt identifisering av avdøde og varsling av pårørende, forteller operasjonsleder Audun Eide til Fædrelandsvennen.

Klokken 12.30 kunne operasjonsleder fortelle at den avdøde er en 32 år gammel mann fra Kroatia. De pårørende er varslet via arbeidsgiver.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Fallet har skjedd fra en høyspentlinje vest for Sandvatnet, cirka tre kilometer nordøst for Gyland jernbanestasjon.

Det pågår for tiden et stort arbeid med å oppgradere og bygge nye høyspentlinjer mellom Feda i Kvinesdal og Tonstad i Sirdal. 120 arbeidere fra det kroatiske selskapet Dalekovod, som er hovedentreprenør på prosjektet, er i sving i området. Ledningsarbeidene som pågikk ble stanset umiddelbart etter ulykken.

Statnetts og Dalekovods medarbeidere samlet seg ulykken på riggområdet ved Sandvand. Det psykososiale kriseteamet i Flekkefjord kommune ble mobilisert, og sendte folk til stedet for å være til støtte for arbeidskolleger av den forulykkede.

Intern granskning

Statnett vil nå gjennomføre en intern granskning for å finne ut av hvordan dette kunne skje og hvordan det kan forhindres at noe slikt skjer igjen. Hendelsen vil bli etterforsket av politi og arbeidstilsynet, og Statnett vil bistå med å få belyst alle detaljer omkring ulykken.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment