Tuesday, April 19, 2016

Pen and paper for the police – data error lasted eleven hours – Aftenposten



Uten tilgang til viktige registre måtte penn og papir tas i bruk.

En feil på et sentralt sted i politiets systemer slo ut store deler av datasystemene til politiet mandag, melder NRK.

Dermed ble ansatte i etaten avskåret fra å søke i viktige registre og foreta bakgrunnssjekk i sitt arbeid i hele elleve timer.

Nødnettet og telefoni fungerte heldigvis som det skulle, men viktige dataverktøy var nede i timevis.

Les også

Blåst av lufta

- Vi har nå fått melding om at rundt 95 prosent av systemene er oppe og går igjen, sa seksjonssjef Asbjørn Rønnestad i Politidirektoratet til NRK ved 7-tiden tirsdag morgen.

Da hadde mange politidistrikt vært uten forbindelse i opptil elleve timer. Rønnestad sier det var en feil som oppsto på noe sentralt nettverksutstyr. Heller ikke kartsystemet som viser hvor politiets tjenestebiler befinner seg fungerte.

Mistet søkemulighet og oversikt

- Hva fikk dette å bety for politiets operative kapasitet?



- Konsekvenser var at distriktene opplevde det belastende at de ikke hadde søkemuligheter og loggføringsmuligheter, dette som sikkerhet for egne mannskaper knyttet til konkrete oppdrag og hendelser, sier Rønnestad til Aftenposten.

Ressursmessig har politidistriktene klart seg med den bemanningen de hadde.

- Dette er system vi bruker hver dag, og som vi er avhengige av. Det er et viktig arbeidsverktøy, men det går ikke ut over liv og helse for publikum, uttalte politiinspektør Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til NRK mandag kveld.

Oppe og står igjen

Feilen var landsdekkende, men omfattet ikke telefontjenester som 112 og 02800.

Politiets sambandssystemer har også fungert.

IKT-direktør Cato Rindal i Politidirektoratet sier at problemene ble forårsaket av at sentralt utstyr i politiets infrastruktur ble defekt etter en hendelse.

- Hendelsene har så langt vi har brakt på det rene ikke hatt konsekvenser for liv og helse. Vi evaluerer og gjennomgår det som har skjedd for å hindre lignende situasjoner, sier Rindal.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment