Saturday, April 23, 2016

Aftonbladet: Solvik-Olsen declined to parliamentary seat – Aftenposten



Ifølge avisen har Solvik-Olsen gitt nominasjonskomiteen i Rogaland Fremskrittsparti beskjed om at han vil ta gjenvalg på samme plass som før stortingsvalget i 2013, altså 9.-plass – som ikke vil gi ham et sete i Stortinget.

Ved forrige stortingsvalg sa Solvik-Olsen nei til Stortinget av familiære årsaker. At han nok en gang ikke vil velges inn, har angivelig vært et stort samtaleemne på Frps landsmøte, som startet fredag.

Kilder i partiet opplyser til Aftenbladet at samferdselsministeren ikke ønsker å stille seg i veien for noen av de andre Frp-politikerne i Rogaland som måtte ønske stortingsplass fra 2017 til 2021. Solvik-Olsen har ikke besvart avisens henvendelser om saken.

Det har vært knyttet stor spenning til om han enda en gang si nei til stortingsplass, slik han gjorde i 2013. Årsaken til at det har vært ekstra spenning denne gangen skyldes, at Siv Jensen nå har sittet som leder i ti år.

Dersom hun skulle velge å gå av om for eksempel to år, er det få som ser for seg at Frp kan ha en leder som ikke sitter på Stortinget. Ketil Solvik-Olsen og Sylvi listhaug er av mange nevnt som de heteste navnene til å overta som Jensen på forholdsvis kort sikt.

Sylvi Listhaug sitter heller ikke på Stortinget. Det er derfor knyttet spenning til om hun for eksempel kommer til å stille enten for Oslo eller Møre og Romsdal.

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne er blant dem som har takket ja til gjenvalg for en ny stortingsperiode, skriver avisen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment