Thursday, April 28, 2016

Girl (7) scalded by leaking heating network – Osloby



Søndag for et par uker siden var en syv år gammel jente på ettermiddagstur i Aker brygge-området med faren sin.

- Faren så at det dampet opp fra en midtrabatt i Munkedamsveien og ringte brannetaten. Under den samtalen tråkket datteren på gressplenen, hun gikk gjennom og fikk varmt vann på foten sin, sier Truls Jemtland, som er kommunikasjonsdirektør i Hafslund Varme, til Østlandssendingen.

Hun fikk annen- og tredjegradsforbrenning.

- Dette skulle ikke skjedd

- Vi er svært lei oss for at den unge jenta er blitt skadet som følge av feil i vårt anlegg. Dette skulle ikke skjedd. Vi vil gjennomgå hvordan det kunne skje for å hindre at det kan skje igjen. Nå er fokuset på hvordan det går med den unge jenta og hennes velferd, skriver Jemtland i en e-post til Osloby.

Det har vært en rekke uhell med den totalt 600 kilometer lange fjernvarmeledningen som er full av kokende vann under trykk og som forsyner store deler av Oslo sentrum med varme og varmtvann. Til Østlandssendingen, som først omtalte uhellet, sier Jemtland at kontrollen med fjernvarmeanlegget er god nok: – Systemene kan alltid bli bedre, men vi har fokus på å øke omfanget av alarmsystemer og vi har et program gående for å gjøre dette tryggere.

Skyldes ikke feil med skjøter

Jemtland sier at det ikke er de mye omtalte sveiseskjøtene, som NVE har pålagt Hafslund å kontrollere på nytt, som er årsaken til uhellet: – Nei, her har det vært en vanninntrenging i et fastpunkt (støpt betong) som har medført at fuktighet har kommet ned til fjernvarmerøret hvor det har medført rust. Fastpunktet er et prefabrikkert element som støpes på plass på stedet, skriver Jemtland.

- Hafslund Varme hadde arbeider på skadestedet i februar i forbindelse med at vi er i ferd med å montre tråder som skal varsle om lekkasjer i systemet. Da fikk vi kunnskap om at det var utvendig korrosjon på røret. Det ble da foretatt en vurdering hvor vi konkluderte med at reparasjonen kunne utsettes til sommeren. Det ble deretter lagt masser tilbake over rørene i påvente av sommerens reparasjon. Sett i ettertid skulle vi selvfølgelig hatt en annen beslutning, sier Jemtland

Lekkasjen ble stoppet samme ettermiddag, og området ble sperret av.

Politiet etterforsker

Hendelsen blir etterforsket av Sentrum politistasjon: – Det vi må se på, er om det har skjedd straffbart i forbindelse med dårlig vedlikehold fra Hafslunds side, eller om det er et hendelig uhell, sier politioverbetjent Anette Rødsand Lund til Østlandssendingen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment