Tuesday, April 19, 2016

Parents of boy (4): The kindergarten will be a safe place to send their children – Aftenposten



En mann i 30-årene har erkjent å ha forgrepet seg på minst fire barnehagebarn i Bergen.

Saken startet i forrige uke, da en fire år gammel gutt fortalte sine foreldre at en ansatt i barnehagen hadde gjort noe som ikke var greit.

Et stort sjokk

- Det har vært, og er, et stort sjokk for foreldrene å få den beskjeden. Barnehagen skal være et trygt sted å sende sine barn, sier advokat Rolf Knudsen til BT.

Han er oppnevnt som bistandsadvokat for den fire år gamle gutten. Tirsdag ble det gjennomført et nytt avhør med gutten, men Knudsen ønsker ikke å si noe om hva som ble sagt.

- Foreldrene ønsker ro, og er opptatt av at situasjonen skal normalisere seg så fort som mulig. Samtidig har de tiltro til at politiet gjør en god jobb med etterforskningen av saken, sier bistandsadvokaten.

Minst fire barn

Det var fredag den mannlige barnehageansatte i 30-årene ble pågrepet mens han var på jobb i en barnehage i Bergen.

Han er siktet for å ha voldtatt den fire år gamle gutten, men etter det BT får opplyst har mannen også erkjent å ha forgrepet seg på minst fire andre navngitte barn.



Han skal ifølge VG også ha erkjent å ha delt overgrepsmateriale på nett.

Ifølge VG har politiet beslaglagt overgrepsbilder og video fra mannens datamaskin. De skal ha vært lastet ned jevnlig siden midten av 2000-tallet.

Mandag ble mannen varetektsfengslet for fire uker, to av dem må han sitte i fullstendig isolasjon. Han samtykket til fengsling.

Les også

På et informasjonsmøte med foreldrene, kommunen og politiet mandag kveld, fikk flere beskjed om at politiet vil innkalle barna deres til avhør.

- Det var først under informasjonsmøtet at alvoret gikk opp for meg. Det er helt forferdelig. Som forelder tenker jeg at dette skal ikke skje. Det er også et grusomt sjokk for de andre ansatte i barnehagen, sa en av foreldrene som var til stede på møtet til Bergens Tidende.

Ved siden av jobben i barnehager, har han hatt en høy stjerne hos barna i idrettsmiljøet han har vært tilknyttet, får Bergensavisen opplyst.

Krisemøte tirsdag

Robert Rastad er kommunaldirektør i Bergen kommune. Han forteller at flere personer fra kommunens kriseteam stilte i den aktuelle barnehagen tirsdag morgen.

- Hvis noen av de fast ansatte har behov for et avbrekk i arbeidsdagen, skal det være folk fra kriseteamet tilgjengelig på bakrom, sier Rastad.

Dessuten har kommunen stilt åtte personer med pedagogisk kompetanse til disposisjon.

- Vi stiller ressursene tilgjengelige, men de må jo avpasses etter behovet. Målet er å få en mest mulig normal hverdag i den aktuelle barnehagen.

Frykter flere overgrep

- Frykter du det er flere ofre i denne saken?

- Når vi får slik informasjon som vi har fått, slår frykten inn. Saken er grotesk, enten det er en eller flere fornærmede. Frykten ligger i oss alle, det samme gjør uroen, men det er ingen uro knyttet til det vi har av informasjon pr. dags dato.

Rastad skal selv besøke barnehagen i løpet av dagen sammen med kommunalråd for barnehage og skole.

Han forteller at Bergen kommune har oversikt over den siktede mannens engasjement hos Bergen kommune og hvor han har arbeidet tidligere.

- Dette er informasjon som vi har overlevert politiet og er ikke noe vi går ut med til andre, sier Rastad.

Den voldtektssiktede mannen har jobbet i den aktuelle barnehagen i flere år. Han har også vært tilknyttet andre barnehager i Bergen. Mannen har vandelsattest, og er ikke tidligere straffedømt.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment