Saturday, April 23, 2016

MDG and Labor hit back at Jensen – NRK



OLJENÆRING: Rasmus Hansson lever godt med at MDG og Frp er uenige om Lofoten og Vesterålen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi føler oss veldig trygge på at folk har mer tillit til De Grønnes miljøengasjement enn Frps. Dersom Frp hadde fått styre, så hadde vi verken hatt el-biler, vindmøller eller solcellepaneler i dag, sier Rasmus Hansson.

Frp-leder Siv Jensen harselerte i landsmøtetalen sin med miljøpolitikken som føres i Oslo fra MDG, Ap og SV.

– Når gateparkeringen stenges fordi det har kommet noen centimeter snø, da rister folk på hodet. Arbeiderpartier er mer opptatt av miljøpartiet enn Oslos innbyggere, sa Siv Jensen i sin tale til landsmøte og viste til at byrådet i Oslo i perioder har stengt parkeringsplasser i vinter for å legge til rette for syklistene.

– Dette er utstillingsvinduet til Arbeiderpartiet, sa Jensen videre.

– Større forskjeller

– Både Oslo, Bergen Trondheim, Tromsø og en rekke andre byer er utstillingsvinduer for oss, der det er Ap-politikk som gjelder. Vi tester ut nye ideer på klima og omsorg, sier Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet.

– Siv Jensen er nødt til å danne skremselsbilder av sine politiske motstandere. Vi derimot kan vise frem fakta etter Frp i regjeringen. De som har mest.de har fått 2000 kroner i skattekutt hver eneste dag, mens vanlige folk har blitt avspist med fem kroner.

Tajik mener det beste med Jensens tale var at hun var ærlig på det Frp vil.

– Det er kutt i skattene som gir større forskjeller mellom folk, sier hun.

– Lever godt med uenigheten

Jensen var også tydelig i sin landsmøtetale på at oljenæringen vil være den viktigste i landet i flere tiår framover. Hun var også klar på at områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja bør åpnes for oljeutvinning.

– Vi lever godt med å være fullstendig uenige med Frp og Statoil i at boring i Lofoten og fortsatt subsidiering av oljenæringen vil løse klimaproblemene, forteller Hansson.

– Kan Arbeiderpartiet samarbeide med MDG i regjering?

– Vi samarbeider med Miljøpartiet De Grønne på Stortinget og i byer i Norge. Frem mot valget vil vi ha gode samtaler med alle opposisjonspartier på Stortinget, sier Tajik.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment