Monday, April 18, 2016

Burnt pizza led to the evacuation – Aftenposten



- Det siste tallet vi har, er 22 evakuerte fra de nærliggende leilighetene. Alarmen gikk i en bygård på fem etasjer i Fredensborgveien, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller at det kjapt ble avklart at det dreide seg om svidd mat da politi og brannvesen kom til stedet. Brannvesenet opplyste klokken 2.20 at de var ferdige med å lufte ut på stedet. Ti minutter senere bekreftet politiet at alle beboerne var sluppet inn i leilighetene sine igjen. Ingen kom til skade som følge av den meget godt stekte pizzaen.

- Noen har fått i seg litt røyk, og disse ble undersøkt av ambulansepersonell, sier Jøkling.

Årsaken til at beboeren i Fredensborgveien hadde glemt pizzaen sin, er ikke klar.

- Den ble i hvert fall glemt. Det var naboer som fikk kontakt med folk i leiligheten og fikk dem ut, sier vaktkommandør Hans Kristian Steen i Oslo brann- og redningsetat.

Han forteller at svidde pizzaer og andre tørrkokinger er relativt typiske oppdrag for brannvesenet. Tidligere på natten hadde brannvesenet en utrykning til en tørrkok i Hegermannsgate på Torshov.

Brannvesenet oppfordrer folk til å satse på brødskiver når de kommer sultne og trette hjem fra fest. Da er det ikke så farlig om de sovner fra maten.

Forøvrig var det mest dramatiske i natt en spektakulær vannlekkasje i Garver Ytterborgs vei.  I går kveld måtte Brann- og redningsetaten rykke ut for å bistå Vann- og avløpsetaten med å temme vannet. Det ordnet seg.

Det gjorde det også i Festningstunnelen hvor politiet i femtiden i morges fikk beskjed om at en grevling var oberservert i retning øst. Da politiet sjekket tunnelen, var grevlingen forsvunnet – mulig den har et hi i taket?

LikeTweet

No comments:

Post a Comment