Wednesday, April 20, 2016

- Breivik won the “Playstation 2 is torture” -rettssak – Manager

Promotion med annonselenker

Dommen i Oslo tingrett, som slår fast at soningsforholdene for Anders Behring Breivik representerte en krenkelse av menneske­rettighetskonvensjons artikkel 3, blir omtalt verden rundt.

Les Erik Stephansens blogg: En krevende Breivik-dom
Les advokat Carl Bores blogg: En seier for domstolene

CNN sier at dommen er overraskende og at Breiviks soningsforhold er langt bedre enn det man finner i de aller fleste europeiske og amerikanske fengsler.

Financial Times skriver at Breiviks soningsforhold ble mye omtalt da det ble kjent at han nyter tre fengselsceller og har tilgang til blant annet spillkonsoll og pc på cella.

The Guardian siterer en overrasket professor Kjetil Larsen som sier at han trodde rettssaken tydelig viste soningsforholdene ikke brøt med EMK.

Det internasjonale russisk-eide mediet RT er ikke rent lite sarkastisk i sin omtale av dommen. Under tittelen «Domstol dømmer i favør til norsk terrorist i “Playstation 2 er tortur” rettssak» forteller RT om Breiviks tre fengselsceller fylt med blant annet TV, DVD-spiller, bøker, aviser, skrivemaskin og en «torturerende gammel Playstation 2 konsoll».

- Breiviks advokat Øystein Storrvik sa onsdag at dommen er svært viktig siden hans klient trolig vil forbli bak murene hele livet, gitt at hans nazistparti ikke vil få makten i Europa og slippe ham ut, skriver RT.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment