Monday, April 4, 2016

Fearing defense is wise for over 200 million – Aftenposten



Forsvarsdepartementets interne revisorer refser Forsvarets egne kontrollsystemer i en intern rapport, skriver ABC Nyheter.

Nettstedet har fått delvis innsyn i rapporten der det blir satt spørsmålstegn ved nærmere 70 utbetalinger til en samlet verdi av 264 millioner kroner. Alle utbetalingene skal ha skjedd i 2013, som var det året som ble undersøkt.

Revisorene har bare vurdert farene knyttet til to typer av Forsvarets utbetalinger – anskaffelser og lønn, men mener likevel at de forebyggende, avdekkende og korrigerende kontrollene ikke er tilstrekkelige.

I rapporten vises det blant annet til 509 fakturaer på til sammen mer enn 83 millioner kroner som ikke kan knyttes til noen leverandør.

Det er også avdekket 24 tilfeller hvor ansatte og leverandører har felles bankkonto, og at det betales fakturaer fra selskaper med adresser i skatteparadis som man frykter skjuler hvem den reelle eieren er.

Det ble også avdekket over 4.200 fakturaer fra leverandører som var registrert som «ikke i bruk» i Forsvarets fakturasystem – regninger til en samlet verdi på 68,5 millioner kroner. (©NTB)

LikeTweet

No comments:

Post a Comment