Monday, March 7, 2016

Here saved pilot after paraglider-crash – Aftenposten



Ulykken skjedde ved Slettegga, i nærheten av Unnelandstoppen i Arna. Meldingen kom inn til politiet klokken 18.35, skriver bt.no.

Mannen lå i en snødekket, bratt skråning. Luftambulansen rykket ut, men klarte ikke komme frem til piloten. I stedet fløy Luftambulansen inn klatrere som tok seg ned til mannen.

Samtidig ble et SeaKing redningshelikopter sendt fra Sola for å heise mannen opp. I tillegg rykket alpin redningsgruppe ut i bil fra Bergen.

- Mannen ligger vanskelig til, og Luftambulansen hadde problemer med å få ham ut. Vi fikk anmodning om å bistå med en SeaKing, sier redningsleder Kjetil Hagen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge. Helikopteret var fremme på stedet ved 19.50-tiden.

Skled ned bratt skråning

Et vitne som så styrten, sier til BT at mannen skled nedover en svært bratt skråning.

- Det så ut som han var i luften, men han kan ikke ha hatt noe særlig høyde. Han hadde stor fart og lå veldig nært fjellet, før han mistet kontrollen og skled nedover. Det er sykt bratt der, det er ikke noe sted folk ferdes, sier han.

Operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt sier piloten er hardt skadet i ryggen.



- Kameraten står ikke så langt unna. Luftambulansen flyr inn klatrere som vil sikre mannen i påvente av SeaKing og alpin redningsgruppe. Det som er viktig nå er å sikre og stabilisere piloten, og få ham ut av området på en trygg måte.

Klokken 19.45 var alpin redningsgruppe fremme hos mannen, opplyser politiet. Ved 20.15-tiden ble han heist om bord i SeaKing-helikopteret, som fløy ham til Haukeland.

Han hadde da ligget i terrenget i om lag én time og 40 minutter.

I motsetning til politiet, opplyser Haukeland universitetssjukehus i en pressemelding at pasienten er lettere skadet.

Fast flysted

Vemånen på Unneland er en av de faste flystedene til paragliderpiloter i bergensområdet. Toppen ligger 284 meter og havet, noe som gir 200 høydemeter ved start.

Toppen «fremstår som kanskje blant de flotteste startene i landet», skriver Bergen hang- og paragliderklubb på sin nettside.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment