Wednesday, August 13, 2014

The Supreme Court will decide whether Nokas robbers to be released – The online newspaper

The Supreme Court will decide whether Nokas robbers to be released – The online newspaper

Høyesterett vil vurdere om de NOKAS-dømte Metkel Betew og Kjell Alrich Schumann skal prøveløslates fra forvaring.

Oslo (NTB): Kjell A. Schumann (48) og Metkel Betew (35) var de to eneste som ble idømt forvaringsdommer etter NOKAS-ranet i Stavanger 5. april 2004. Begge ble dømt til forvaring i 16 år, men har begjært seg prøveløslatt etter å ha sonet ferdig minstetiden på ti år. Schumann var den av ranerne som avfyrte de dødelige skuddene mot politiførstebetjent Arne Sigve Klungland.

- En sak for Høyesterett
Både tingretten i henholdsvis Sør-Trøndelag og Asker og Bærum kom til at Schumann og Betew kunne prøveløslates på spesielle vilkår. Det var påtalemyndigheten uenig i, og anket disse kjennelsene.

Borgarting lagmannsrett sa i juni ja til å prøveløslate Betew. Eidsivating lagmannsrett avslo imidlertid begjæringen fra Schumann.

Nå blir begge sakene behandlet sammen av Høyesterett.

Tormod Haugnes er aktor i begge sakene. Han varslet allerede før lagmannsrettsbehandlingen av sakene at disse begjæringene var en sak for landets øverste domstol.

– Jeg har ikke for vane å varsle en anke før en dom har falt, men jeg mener dette er en sak som bør bli prøvd i Høyesterett, sier Haugnes til NTB i juni.

Vil jobbe med barn
Både Metkel Betew og Kjell Alrich Schumann var en del av ransmiljøet på Østlandet før de ble arrestert for deltakelsen i Nokas-ranet i Stavanger i 2004.

Betew hevder at han, hvis han slipper ut, vil begynne å jobbe i barnevernet.

- Jeg er fullt fokusert på studiene. Målet er å jobbe i barnevernet med vanskeligstilte ungdommer, sa Betew da han møtte i Borgarting lagmannsrett.

Schumann har også tatt utdannelse og håper å kunne jobbe som tømrer utenfor fengselsmurene.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment