Tuesday, August 19, 2014

Bs politicians intervene in teacher strike – NRK

Bs politicians intervene in teacher strike – NRK

– Vi må erkjenne at tilliten er tynnslitt, og det er begge parters ansvar å sørge for at den blir gjenopprettet. Men jeg mener ansvaret også ligger hos landets politikere, sier nestleder Mette Gundersen, som representerer Ap i KS-styret, til Klassekampen.

– Tillitskrise

Statsminister Erna Solberg var klar i sin tale da hun uttalte seg om lærerstreiken i går. Regjeringen kan ikke bryte inn med mindre det er fare for liv og helse.

Solberg beklaget at lærerne er i streik, men avviste at hun kunne gjøre noe for å få fram en løsning:

– Det er åpenbart en tillitskrise mellom lærerne og KS. Men dette er en lovlig streik, det betyr at regjeringen ikke kan avbryte streiken, og det er opp til partene å løse konflikten, sa Solberg til NRK i går, da hun var med på åpningen av nye Hersleb skole i Oslo.

Saken fortsetter under videoen.

I går møtte mange elever her i landet i klasserom uten lærere og torsdag er det varslet at streiken trappes ytterligere opp.

Kan komme med nye forslag i dag

Hovedstyret i KS møtes i dag for blant annet å diskutere den fastlåste konflikten med lærerne, en streik som først og fremst skyldes det omstridte pålegget om at lærerne skal være til stede på skolen i inntil 7,5 timer daglig.



Ole Haabeth i KS-styret peker på den økte rapporteringsplikten som noe av bakteppet for konflikten.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Gundersen mener imidlertid at lærerstreiken handler om mer enn arbeidstid.

Både hun og partikollega Ole Haabeth, som også sitter i KS-styret, peker på den økte rapporteringsplikten som noe av bakteppet for konflikten.

Kravet om 7,5 timers daglig tilstedeværelse har nå falt bort, og KS skal isteden ha foreslått 35 timers tilstedeværelse i uka, tilsvarende sju timer hver dag.

Ivar Johansen, som representerer SV i KS hovedstyre, har markert seg som motstander av arbeidstidsavtalen som KS ønsker innført i skolen, og sier han kanskje vil fremme et nytt forslag på tirsdagens styremøte.

(NTB/NRK)

LikeTweet

No comments:

Post a Comment