Tuesday, August 12, 2014

72-year-old found after huge rescue mission – NRK

72-year-old found after huge rescue mission – NRK

Den 72 år gamle mannen ble meldt savnet klokken 21.20 i går kveld, men på grunn av mørke og storm i fjellene i Voss kom redningsaksjonen først i gang i morges.

Klokken 09.30 opplyser politiet at mannen er kommet til rette, og ble funnet i god behold i morgentimene.

– Han ringte selv og varslet politiet om at han var i trygg behold. Han fortalte at det hele var en kommunikasjonssvikt, sier operasjonsleder Preben Wallestad.

Mannen kom seg hjem til sin egen bolig i løpet av natten. I morges ringte han politiet hjemmefra da han oppdaget at han var savnet.

Kom hjem midt på natten

72-åringen hadde lagt ut på egen hånd, mistet stien og brukte lang tid på å komme seg hjem.

Mannen ble meldt savnet klokken 21.20 i går kveld. Mange timer senere kom han hjem for egen maskin.

– Politiet hadde vært hjemme hos mannen og sjekket om han var der i natt. Men han hadde altså kommet hjem etter dette, sier Wallestad.

Politi, Røde Kors og Norske Redningshunder deltok i aksjonen, som startet klokken 05.00.

– Han skulle gå fra Breiming til Bavallen i går. Han var med et turfølge, men forlot dem for å gå denne strekningen alene. Etter at han aldri kom frem ble han meldt savnet, sa operasjonsleder Morten Rebnor i Hordaland-politiet til NRK i morges.

Helikopter inn i søket

I morgentimene i dag ble blant annet et Sea King redningshelikopter satt inn i søket.

Det har vært kraftig vind og uvær i Hordaland i helgen, og også i natt det blåst kraftig i Hordaland og i det aktuelle området.

I 07.30-tiden opplyser politiet at de trappet opp leteaksjonen.

– Det siste nye er at vi ønsker å søke i området øst for ved Breimingen. Dette er et ganske krevende område som er ganske krevende, og derfor har vi bedt Røde Kors kalt ut ekstra mannskap, sier Wallestad.

I tillegg setter politiet inn politihunder fra Bergen i aksjonen.

– De neste timene vil det pågå søk både på bakken, med mannskap og hunder, og helikoptersøk i luften. Men vi må hele tiden vurdere sikkerheten med tanke på vindforholdene, sier Wallestad.

Værforholdene var gode da mannen var på tur i går, men har forverret seg kraftig i løpet av natten og i morgentimene i dag.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment