Saturday, August 16, 2014

Two people ended up in the water in Ballia – one confirmed dead – NRK

Two people ended up in the water in Ballia – one confirmed dead – NRK

– Vi fikk melding klokka 20.51 om at en mann i 70-årene er bekreftet omkommet, forteller operasjonsleder Geir Wilhelmsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.

Politiet fikk melding klokken halv syv i kveld om at en båt med to personer hadde veltet i Ballangen ved grensen til Tysfjord.

Begge personene havnet i vannet. Den ene, en mann i 60-årene, klarte å svømme i land for egen maskin. Det klarte ikke den andre, forteller operasjonslederen.

– Det ble iverksatt gjenopplivning. De fikk sirkulasjonen i gang igjen, men dessverre sto livet ikke til å redde. Et Sea King redningshelikopter ble sendt fra Bodø, men har nettopp returnert, fortsetter Wilhelmsen.

– Forbipasserende varslet fra

Politiet vet foreløpig lite om hendelsesforløpet.

– Det vi vet er at de to satt i en mindre båt, og var på vei ut til en større båt. Det var under turen utover at båten veltet.

Forbipasserende oppdaget ulykka, og varslet fra. Det var også de som fikk hentet mannen i 70-årene opp fra vannet.

– Folk på stedet drev livreddende førstehjelp inntil ambulanse ankom stedet.

– Gikk via mange omveier

Selv om politiet fikk melding om hendelsen ved halv syv-tiden, kan ulykka ha skjedd en tid før, forteller operasjonslederen.

– Meldingen gikk ført til AMK til Tromsø, så til Bodø før den kom til oss. Hvor mye tid som gikk med ønsker jeg ikke å spekulere i. Det får videre undersøkelser være med å avdekke. Men meldingen gikk via et par ekstra ledd, sier Wilhelmsen.

Politiet er sparsomme med ytterligere opplysninger inntil de pårørende er varslet.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment