Monday, August 18, 2014

Business Top in custody for human trafficking – The online newspaper

Business Top in custody for human trafficking – The online newspaper

Sjefen for en dagligvarekjede er pågrepet og siktet for grov menneskehandel. Han er varetektsfengslet i fire uker.

Forretningsmannen fra Oslo må ifølge kjennelsen sitte to uker i isolasjon, samt hele perioden med brev-, besøks- og medieforbud.

Til NTB opplyser mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, at klienten ikke har bestemt seg for om han skal anke kjennelsen.

Forretningsmannen ble ifølge Dagbladet pågrepet i helgen på Oslo lufthavn da han skulle reise til utlandet.

Ifølge avisa dreier anklagene seg om tvangsarbeid i forbindelse med bedriften hans. Siktede er eier, daglig leder og styreleder i franchiseselskapet bak en mindre dagligvarekjede.

Elden avviser at den siktede prøvde å stikke av fra politiet. Forsvareren opplyser at klienten visste om deler av politiets mistanker mot ham før den planlagte reisen. Ifølge forsvareren dreier saken seg om dårlige lønnsvilkår.

– Grunnlaget er at en tidligere ansatt fra Pakistan har hevdet overfor norske myndigheter at han fikk for dårlig betalt for sitt arbeid i en butikk. Klienten min bestrider både dette og at han som kjedesjef har hatt noe arbeidsgiveransvar, sier Elden til NTB.

Politiet vil overfor Dagbladet ikke kommentere grunnlaget for siktelsen på grunn av fare for bevisforspillelse, opplyser politiadvokat Ina Grande Jahre i Romerike politidistrikt. Hun vil heller ikke si om andre personer er mistenkt eller siktet i saken. (©NTB)

LikeTweet

No comments:

Post a Comment