Wednesday, April 6, 2016

Traffickers are using Nav apartments brothels – Manager

Reisetips med annonselenker

Bakmenn i prostitusjonsmiljøet misbruker ordningen som skal hjelpe ofre for menneskehandel, og benytter Nav-finansierte leiligheter i Oslo som bordeller, opplyser politiet.

– Vi har fått opplyst fra myndighetene i Sør-Europa at det er klare indikasjoner på at bakmenn instruerer ofrene for menneskehandel om å søke asyl eller på refleksjon – for å få lovlig opphold i landet, fortsette virksomheten og sende penger til bakmannsapparatet, sier Thor Martin Elton, leder for menneskehandelgruppa i Oslo-politiet, til NRK.

Den såkalte refleksjonsordningen gir antatte ofre for menneskehandel midlertidig oppholdstillatelse for seks måneder, gratis leilighet og over 6.000 kroner i måneden i Oslo. Men i mange tilfeller fortsetter isteden prostitusjonen i de Nav-finansierte leilighetene.

– Vi kan ikke ha en ordning der offentlige myndigheter i realiteten driver med bordellvirksomhet, sier Mildrid Mikkelsen, leder for det såkalte Rosa-prosjektet, til kanalen.

Mikkelsen sier menneskehandlerne sender unge nigerianske kvinner til Norge og instruerer dem til å søke om «refleksjon» via angitte advokater og bolig gjennom Nav Grünerløkka.

Hun mener refleksjonsordningen gjør det enkelt å drive prostitusjon fra leilighetene, og synes ordningen i praksis er mer tilrettelagt for bakmenn enn et tiltak som hjelper kvinner ut av prostitusjon og menneskehandel.

Justisdepartementet skal nå gjennomgå hele ordningen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment