Monday, February 8, 2016

Eirik Jensen decision is known today – Aftenposten



Assisterende sjef for Spesialenheten for politisaker, Guro Glærum Kleppe, møter på advokatene Arild Holden og John Christian Eldens kontor i Oslo klokken 12 mandag for å viderebringe Riksadvokatens avgjørelse.

- Vi vil være tilgjengelig for spørsmål fra pressen når vi har forsikret oss om at avgjørelsen er gjort kjent for partene, sier sjef for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, til NTB.

Riksadvokatens avgjørelse ble oversendt til Spesialenheten sist fredag.

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar 2014 og løslatt fra varetekt 30. mai samme år. Den erfarne politimannen ble først siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en svært omfattende narkotikasak med den hasjdømte bærumsmannen Gjermund Cappelen i spissen.

Cappelen har forklart at Jensen bisto ham med hasjsmugling i flere år. 16. oktober 2014 ble siktelsen mot Jensen utvidet til å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

Etterforskningen av saken ble avsluttet i månedsskiftet august/september i fjor høst. 19. oktober sendte Spesialenheten for politisaker sin innstilling til Riksadvokaten etter å ha brukt halvannen måned på å gjennomgå etterforskningsmaterialet.

Ifølge TV 2 anbefalte Spesialenheten at det tas ut tiltale. Allerede i begynnelsen av oktober i fjor ble det kjent at Spesialenheten hadde bedt Oslo tingrett sette av fire måneder til en eventuell rettssak mot Jensen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment