Wednesday, January 27, 2016

Prosecutions widow kills with disposable grill – Aftenposten



Nå har statsadvokaten i Hordaland tatt ut tiltale i saken, skriver Bergens Tidende.

Enken har selv erkjent å ha drept mannen, men ikke at det skjedde med overlegg. Dette har betydning for utmålingen av straff. Ved overlagt risikerer kvinnen i utgangspunktet lovens strengeste straff, 21 års fengsel.

Ifølge tiltalen drepte hun Irgens etter «forutgående overveielser».

«Etter å ha lurt i ham sovemedisinen Vallergan, og mens han sov, plasserte hun en brennende engangsgrill ved sengen hans inne på soverommet», skriver statsadvokat Benedicte Hordnes i tiltalen.

Irgens ble funnet død på sitt eget soverom, 25. juni 2014. Enken var den som varslet nødetatene om dødsfallet.

Irgens døde som følge av karbonmonoksidforgiftning.

Siden dødsfallet var uventet, ble Irgens rutinemessig obdusert. Gjennom rettsmedisinerens undersøkelse ble det klart at det var dødelige doser av kullos og medikamenter i Irgens’ blod.





- Glad for å ha blitt avslørt

Kvinnens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, sier til BT at kvinnen i seg selv er glad.

- Hun sier at hun er glad for å ha blitt avslørt, og at hun aldri kunne ha levd med å ha gjort dette, sier Keller-Fløystad.

Kvinnen erkjenner forsettlig drap, og bestrider at drapet skjedde med overlegg, altså at det var nøye planlagt i forkant.

- Det er mange formildende omstendigheter i denne saken, sier Keller-Fløystad. Hun ønsker ikke å kommentere disse nærmere.

Reiste til Filippinene

Dagen etter at han ble funnet død ble Helge Ove Irgens obdusert. Allerede her mistenkte rettsmedisiner Peer Lilleng en unaturlig død.

Politiet ble varslet tidlig i juli, etter de første testresultatene. I august kom analysesvarene fra Folkehelseinstituttet. De bekreftet kullosforgiftning.

Først noen uker senere, da politiet fikk den skriftlige obduksjonsrapporten, startet de drapsetterforskning og avhørte enken. Hun ble senere siktet for falsk forklaring.

Om senhøsten etter drapet reiste den filippinske kvinnen tilbake til hjemlandet sitt. I februar 2015 kom hun tilbake. Hun ble da pågrepet på Oslo Lufthavn Gardermoen.

- Ville komme for en dag

Keller-Fløystad sier at kvinnen hadde alle intensjoner om å komme tilbake til Norge, og at hun ble holdt orientert av kvinnen om reiseruten.

- Hun tenkte at dette måtte komme for en dag. Det var en lettelse at hun ble tatt. Det er ikke en helt uvanlig reaksjon at man kjenner det som en lettelse. Kanskje hadde hun meldt seg selv til slutt, sier forsvareren.

Enken, som er fra Filippinene, er også tiltalt for grovt bedrageri. Hun skal ha søkt om lån i en annen kvinnes navn. Lånet var på over 200.000 kroner.

Rettssaken er berammet til å vare i to uker i april i Nordhordland tingrett.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment