Sunday, January 24, 2016

Now there will be spin slippery roads in eastern – Aftenposten



“Kjør forsiktig og husk at det kan være glatt selv om det er regn og plussgrader”.

Det er oppfordringen fra Statens vegvesen for bilister som skal sette seg bak rattet på Østlandet nå i kveld og i morgen tidlig. Meteorologisk institutt har sendt et OBS-varsel for Østlandet og Agder. Etter mange uker med kaldt og tørt vær står vi foran et værskifte. Nå i kveld og morgen tidlig er det lokalt fare for nedbør som fryser på bakken, noe som kan gi svært vanskelige kjøreforhold.

- Det kommer en varmfront, med enda varmere luft sørfra. Den har allerede nådd Agder. Det er ikke mye nedbør det er snakk om, men det er fortsatt kaldt på bakken og minusgrader. Resultatet blir det vi kaller frysende regn, regnet fryser til is når det treffer bakken, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt.

Dette vil gi såpeglatte veier.

- Det kan bli veldig glatt, så det er greit å være obs. Veimyndigheten vil sørge for å salte de store veiene, men det kan være litt annerledes med småveiene. Hvis dette kommer veldig raskt er det ikke sikkert de rekker å få saltet, sier Wahl.

Trafikkoperatør Pål Sundt Fredriksen ved Vegtrafikksentralen oppfordrer trafikantene til å ta det med ro.

- Folk må kjøre forsiktig, og følge med på varslene fra Metereologisk Institutt. Foreløpig har vi ikke sett at det har startet å fryse til, men vi følger situasjonen nøye. All vår beredskap er blitt varslet, så vi er klare med å salte veiene, sier Sundt Fredriksen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment