Tuesday, January 26, 2016

Bomb Threat against the British school is called off – Aftenposten



Den britiske skolen, The British School of Stavanger, på Gausel mottok tirsdag morgen på nytt en bombetrussel, skriver Stavanger Aftenblad.

Samtlige elever ble evakuert og foreldre fikk via sms beskjed om å hente elevene. Skolen melder via sms at samtlige elever er godt ivaretatt. Elevene ved skolen er fra 2–16 år. Det er over 40 nasjonaliteter ved skolen som har kapasitet til 550 elever.

Gausel skole er stengt, og det er iverksatt tiltak. Elevene ved Gausel skole skal ikke hentes av foreldrene.

«Klokken 08.41 fikk politiet melding om en bombetrussel mot den britiske skolen på Gausel. Det var skolen som informerte politiet. Elever og ansatte er evakuert fra skoleområdet, og politiet gjennomsøker nå området. Politiet vil komme tilbake med en oppdatering når vi har mer informasjon», skriver Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Aftenbladets reporter ved den britiske skolen, Eivind Aarre, sto rundt 100 meter fra skolen – nærmere slapp ikke media eller skuelystne. Han opplyste at det er flere politibiler på stedet, samt en del politifolk.

Etter en stund forlot politibilene stedet, det gjorde også en ambulanse som var kjørt inn til skolen.

Klokken 10.17 opplyste operasjonsleder i politiet at situasjonen er avklart.



Ifølge politiets innsatsleder, Vidar Olsen er det foretatt søk uten at det er gjort noen mistenkelige funn.

- Skolen satte i gang tiltak etter de rutinene som er fastlagt. Jeg kan ikke si noe mer om det er noe sammenheng med at dette er den andre bombetrusselen mot skolen på kort tid, sier Olsen.

– Må venne oss til terror

Det var fire ambulanser og mange politibiler ved evakueringsstedet for elevene.

Alan Martin har barn ved den britiske skolen. Han var og hentet dem, og fortalte til Aftenbladet:

– Dette er skremmende, men politiet vet hva de gjør.

Han er beroliget av sikkerhetsopplegget.

– All honnør til skolen, politiet og alle involverte for en god evakueringsplan. Her har det ikke vært noe kaos. Alt har foregått rolig og fint. Det er helt briljant, sier han.

– Skremmende

Gwen Ross har akkurat hentet sine to barn.

– Dette er skremmende for ungene. Først tenkte jeg at dette er noen som tuller, men etter hvert tenkte jeg at dette er den nye realiteten. Vi må venne oss til å leve med terrortrussel. Før når vi har reist på ferie, har vi tenkt «hvor er det trygt å reise». Nå tenker vi det likt alle steder. Også her, sier Ross.

– Denne gang var det trygt å vite at de allerede var evakuert da vi fikk beskjeden. Jeg tror nok den britiske skolen er spesielt utsatt, mener hun.

Det er representanter for skoleledelsen ved evakueringsstedet, mange av dem er preget av situasjonen.

Andre gang på én uke

– Det er skremmede for barna og skremmende for oss. Spesielt når dette er andre gang på en uke, sier Gurpreet Kaur som har hentet barna sine fra evakueringsstedet.

Hun fikk telefon om situasjonen fra skolen, og har også ringt politiet for å få så mye informasjon som mulig.

Hentet barn på Gausel

Tone Skartveit er forelder på Gausel skole. Hun insisterte på å hente sønnen sin, Samuel (8), hjem fra skolen.

Også Elisabeth Sandland har barn ved skolen.

– Det som skjer nå er skummelt, men det opplevdes mer dramatisk forrige gang, sier Sandland til Aftenbladets reporter på stedet.

Også for én uke siden mottok skolen en bombetrussel. Da ble både den britiske skolen og Gausel skole evakuert. Etter at bombetrusselen var avblåst fortsatte skoledagen som normalt ved den britiske skolen.

Samme dag ble det også rettet bombetrusler mot de britiske skolene i Budapest og Stockholm.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment