Thursday, January 28, 2016

10 arrested after mass brawl at Forus reception – Aftenbladet.no



Politiet meldte torsdag morgen at de i løpet av natten har fått kontroll på slagsmålet som gikk heftig for seg seint onsdag kveld. Politiet melder om kuttskader, mulige bruddskader og at tre personer er kjørt til legevakten for behandling. To av dem ble kjørt med ambulanse, men ingen skal være alvorlig skadet.

“Politiet pågrep 10 av personene som hadde vært involvert i slagsmålet. De ble tatt med inn til arresten”, skrev politiet på Twitter tidlig torsdag morgen.

- De vil bli avhørt med tolk i løpet av dagen. Så får vi avgjøre om de skal tilbake samme sted eller om de skal flyttes, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt avdeling Stavanger til Aftenbladet.

To nasjonaliteter

Politiet rykket ut med minst seks biler da de fikk melding om masseslagsmålet rett før midnatt.

- Det er to gjenger fra to nasjonaliteter som er involvert. Vi vet ikke hva som er årsaken eller foranledningen til slagsmålet, sier Bjørnsen.

Det var vektere som først meldte fra om bråket, og første melding til politiet kom klokken 23.41, opplyste operasjonsleder til Aftenbladet onsdag kveld. Like før midnatt sa han at situasjonen var under kontroll.

Politiet har likevel vært på stedet sammen med vektere og mottaksledelsen store deler av natten.

- Stemningen var amper også i natt med tilløp til mer slåssing. Det var også årsaken til at vi endte med å pågripe ti personer. Det var også nødvendig for at de andre beboerne skulle oppleve ro og orden, sier Bjørnsen. Det er tre fornærmede i saken. Operasjonslederen ønsker ikke å oppgi hvilke nasjonaliteter de to gjengene tilhører.

Slåssing i flere etasjer

Operasjonslederen har ikke tidligere hørt om så omfattende slagsmål på lokale mottak tidligere.

- Det var slåssing i flere av etasjene og flere deler av bygget. Svært mange av beboerne må ha fått dette med seg, sier Bjørnsen. Politiet har nå forlatt akuttmottaket, mens representanter fra mottaksledelsen og vektere fortsatt er på plass.

De ti som er pågrepet vil bli siktet for kroppskrenkelser, og politiet er allerede i gang med å skaffe tolker for å starte avhørene.

LES OGSÅ
LikeTweet

No comments:

Post a Comment