Tuesday, January 26, 2016

- The baby has gotten severe cerebral palsy – Aftenposten



Natt til torsdag 7. januar kom foreldreparet til Oslo legevakt med sin fire uker gamle datter. Den lille jenta hadde livstruende skader.

Babyen ble umiddelbart henvist til Ullevål sykehus, som alarmerte politiet fordi det ble fastslått at foreldrenes forklaring ikke kunne stemme med de alvorlige skadene.

Det var lenge usikkert om den lille jenta ville overleve. Om hun skulle redde livet, virket det ganske sikkert at jenta ville måtte leve med varige mén.

Foreldrene pågrepet

- Nå ser det ut til at hun har klart seg, men hun er blitt påført skader som har ført til alvorlig grad av cerebral parese, sier politiadvokat Beate Brinch Sand.

Den lille jenta mistet synet etter skadene hun ble påført, og har fortsatt ikke fått synet tilbake. Men ifølge Sand er det ikke slik at synet er tapt.

Foreldrene ble pågrepet på Ullevål sykehus, og har siden sittet i varetekt. Allerede etter de første avhørene begynte foreldrenes forklaringer å sprike.

Les også

Da den siktede faren i dag, tirsdag, skulle forklare seg på nytt, skal han ha nektet å si noe som helst.



- Han nektet å la seg avhøre. Han vil ikke si noe mer, men vi håper han vil forklare seg igjen senere. Moren forklarer seg greit, sier Sand.

Vil bli utskrevet snart

Aftenposten har forsøkt å få kontakt med mannens forsvarer, advokat Julia Ringvik Bennin, men lyktes ikke tirsdag ettermiddag.

Morens forsvarer, advokat Marijana Lozic, sier at babyens mor skal inn til nye avhør torsdag, og at situasjonen for hennes del er uforandret.

Den lille jenta, som nå er snart to måneder gammel, kan snart bli skrevet ut fra sykehuset. Barnevernet har overtatt omsorgen, og babyen vil bli sendt til et beredskapshjem.

Jentas liv vil bli helt annerledes enn det normalt ville ha blitt. Cerebral parese er en lidelse som ikke lar seg helbrede. Med en høy alvorlighetsgrad risikerer jenta alt fra lammelser til spasmer, og kan få alvorlige følgeskader som kan gjøre at hun blir avhengig av full pleie resten av livet.

Les også

Foreldrene er siktet etter den nye straffelovens § 283, grov mishandling i nære relasjoner. Etter at den nye straffeloven trådte i kraft i oktober i fjor, ble øvre strafferamme for familievold som rammes av denne paragrafen, skjerpet fra seks års fengsel til 15 år.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment