Saturday, February 13, 2016

Man in 30s stabbed to death in Kongsberg – Aftenposten



Politiet avhører lørdag morgen fire-fem personer. Alle disse personene var på privatadressen i Kongsberg sentrum kort tid etter at mannen i 30-årene ble knivstukket. Politet fikk melding om hendelsen klokken 4.04 i natt.

- Da vi kom til stedet var det flere personer der, som vi raskt får kontroll over. Vi konstaterer da at en person er knivstukket, og at han er alvorlig skadet, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt ved Sør-Øst politidistrikt, avdeling Søndre Buskerud.

Bekjente

Det iverksettes livreddende førstehjelp. Både ambulanse og luftambulanse blir tilkalt.

- Grunnet dårlig vær kunne ikke luftambulansen ta av. Etter at personen kommer med ambulanse til sykehus, blir han konstatert død, opplyser Gevelt.

Politiet pågriper den antatte gjerningspersonen på stedet, også en mann i 30-årene. Ingen av de to er etniske norske. Fordi politiet er usikker på om alle pårørende er varslet, ønsker de ikke å gå nærmere på hvor disse to mennene kommer fra.

Ifølge Gevelt er disse to mennene bekjente. Operasjonslederen vet ikke hva som skal være motiv for hendelsen, eller hvorvidt den antatte gjerningspersonen erkjenner å ha utført knivstikkingen.

Han kjenner heller ikke til hvilken type kniv som skal ha blitt brukt.





Kripos bistår

Politiet har startet med tekniske undersøkelser på åstedet lørdag morgen.

- Vi venter på tekniske etterforskere fra Kripos, som kommer for å bistå. Taktisk etterforskning pågår nå, sier Gevelt lørdag morgen.

Hvorvidt vitnene har sett selve knivstikken, er foreløpig ikke kjent for operasjonslederen.

Politiet har så langt ikke tatt ut en formell siktelse mot den antatte gjerningsmannen, men de omtaler hendelsen som et drap.

Gevelt kjenner ikke til om den antatte gjerningspersonen er kjent for politiet fra før, men opplyser at politiet en rekke ganger tidligere har vært på adressen der drapet har skjedd.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment