Monday, May 16, 2016

Accused denies killing woman in Oslo – Aftenposten



- Han nekter straffskyld i forhold til siktelsen og avviser at han har noe med dette å gjøre. Han skal forklare seg for politiet senere i dag, sier advokat Frode Sulland til NTB mandag formiddag.

Hans klient er en mann i midten av 60-årene. Den andre siktede i saken er en mann i 50-årene, og det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen. Mannen var i avhør søndag kveld, men valgte å ikke ha forsvarer.

- Vi vil ikke uttale oss om hva som kom fram, før vi har fått avhørt den andre, sier Grete Lien Metlid i volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Funnet i trapp

Det var søndag ettermiddag at en kvinne ble funnet død i en branntrapp i en boligblokk på Tøyen i Oslo. Politiet var tilbakeholdne med detaljer fra funnstedet, men opplyste at det var blodspor der.

De to mennene ble pågrepet samme dag og siktet for drap eller medvirkning til drap.

Ifølge VG bodde de siktede i blokken der kvinnen ble funnet, og de er begge tidligere straffedømt. Mannen i 60-årene er dømt for drapsforsøk etter at han i 2006 knivstakk en kvinne tolv ganger med en kokkekniv, noe han fikk en sju år lang fengselsstraff for.

Fått viktig informasjon

Politiet har ikke villet si noe om dødsårsaken eller bruk av våpen. Den avdøde blir obdusert onsdag.

Søndag kveld jobbet kriminalteknikere på stedet. Samtidig gjennomførte politiet vitneavhør og foretok rundspørring i området.

- Vi har fått inn viktig informasjon. Men avhørene av de siktede er sentrale, så vi vil avvente å si noe mer, sier Metlid.

Hun ønsket foreløpig ikke å oppgi offerets alder, men sier det dreier seg om en eldre kvinne. Mandag skal politiet ha et oppfølgingsmåte med de pårørende, samtidig som det tekniske arbeidet på åstedet fortsetter.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment