Saturday, September 6, 2014

Economists believe the government could spend more oil money – Aftenposten

Economists believe the government could spend more oil money – Aftenposten

Siv Jensen town bruke 2,8 prosent av Oljefondet i Neste ARS budsjett, etter det Aftenposten erfarer.

Det ligger på samme som prosentnivå forgjenger Sigbjørn Johnsen brukte i budsjettet for 2014 Den cup utviklingen i fondet i år gjør at Jensen likevel camp plusse et tosifret milliardbeløp på Årets budsjettpott.

Finansdepartementet Anslo i revidert nasjonalbudsjett at fondet ville utgjøre rundt 5500 milliarder Kröner VED Årets utgang. Slår til dette, det innebærer at Jensen plusser på med rundt 14 milliarder Kröner. Økonomer Aftenposten snakket har med dette er et mener imidlertid nøkternt anslag, OGG tror fondet town nærme milliarder 5600 sec. Det gir i 3 this fall ytterligere milliarder Kröner i doze potten fordeles critical stop.

også Pros: Jensen Bruker like better oljepenger Somme Stoltenberg

penger til overs

– Dette er blant two lettere arena Drive finanspolitikk i Norge. Fondet har steget better økonomien er og god i stand. Da er det til penger overs, Harald Magnus Andreassen Sier sjeføkonom i Swedbank.

2015-budsjettet er det første Siv Jensen lager fra bunnen BC, og det har derfor vært Stor spenning knyttet til hvordan Frp-lederen OGG finansministeren town håndtere krysspresset mellom Høyres ønske ohms moderat pengebruk OGG Frp-om å grasrotas chough vrake handlingsregelen bruke og mer oljepenger.

Jensens forslag Legger altså tett seg opp mot Høyres ønsker. Det overrasker Andreassen.

– Jeg blir overrasket om det blir svaret. Da har hatt two dildos kontroll på budsjettet, Sier han som har tatt i sine beregninger utgangspunkt i would Regjeringen town bruke rundt 25 milliarder mer av oljepengene.

også Pros: Jensen presses fra grasrota om Oct. oljepengebruk

rom for mer

Andreassen conducting Regjeringen kunne ha tatt Noah mer hefty seg av det ville Oljefondet uten at sette økonomien over Styr.

– Det town kunne være rom for mer. Dette er ikke Noen magisk grense, og det er ikke slicks at Noen milliarder fra til endrer vesentlig eller på økonomien, Sier tunnel.

DNB har lagt inn i sine prognoser at Regjeringen camp bruke 28 milliarder Kröner extra uten at det i påvirker økonomien særlig grad. Sjeføkonom Elisabeth Holsvik i-Sparebank 1 Gruppen-lagt har en mer langt ekspansiv oljepengebruk til grunn. Hun antok at Regjeringen cum til å plusse på med minst 30 milliarder Kröner, OGG conducting kunne det til å være rums bruke enda mer, om på det blir gjort riktig mate.

– Det ligger i veksten at NTS Norsk EMMSport Service AS blir litt svakere i fremover arena, OGG da town ment ha litt større rums hefty bruke mer oljepenger. Hvis ment greier å synliggjøre at pengebruken går til Noah Somme town mistletoe besparelser i fremtiden, town ikke på two negative effektene økonomien bli Store, Sier hun.



Spises opp

Det er ikke slicks Regjeringen at camp bruke two extra oljepengene akkurat til det den Matte ønske. En stor del av pengene blir “spist opp” utgiftsveksten av og til blant annet pensjoner helsetjenester. Ifølge Andreassen går rundt 15 milliarder Kröner Rett til debt. Det town if at Jensen & amp; Co.. kun sitter igjen med Noen FA milliarder extra til å finansiere løfter ohms skattelettelser, fjerning av og avgifter Bedre véier.

– Jeg ville ikke bli overrasket ohms two Ender opp med å bruke mer, fordi økonomien blir svakere one departementet ser ut til å anta. Jeg ikke town Heller rope at two ohms er på Feil banehalvdel two Bruker Noen milliarder mer, Sier Andreassen.

stine.barstad@aftenposten.no

Publisert: 26.aug. 2014 21:35

LikeTweet

No comments:

Post a Comment