Friday, September 26, 2014

Woman raped and robbed 60,000 kroner – online newspaper

Woman raped and robbed 60,000 kroner – online newspaper

Etter at kvinnen åpnet døren for mannen ble hun voldtatt og knivranet for 60.000 kroner. Hun turde først ikke melde fra fordi hun skammet seg over å selge sex.

Ett år senere begikk den 26 år gamle mannen et identisk ran og voldtekt på en annen prostituert kvinne i Oslo, skriver Bergensavisen.

Nå er han i Oslo tingrett dømt til ubetinget fengsel i seks og et halvt år.

Den østeuropeiske kvinnen hadde vært tolv dager i Bergen og betjente opptil 6-8 kunder per dag i januar i fjor. Den siste ble hennes mareritt.

– Truet med å skjære meg
– Han holdt kniven mot halsen min og ga beskjed om at han ville skjære meg om jeg ikke holdt kjeft, forklarte kvinnen nylig i retten.

Etter voldtekten og ranet dro kvinnen til Flesland for å rekke flyet. Hun skulle treffe datteren i hjemlandet samme morgen, og måtte låne penger av en søster til flybilletten. De 60.000 kronene hun hadde klar i vesken hadde 26-åringen truet til seg.

Først et halvt år etter ugjerningen i Bergen anmeldte hun saken. Hordalands-politiet ba kollegaene i Oslo avhøre den mistenkte som er bosatt i hovedstaden.

Pågrepet i Oslo
Men før avhøret var blitt gjennomført, ble han pågrepet for voldtekten i Oslo.

Kvinnen forklarte at hun skammet seg og ikke ville anmelde saken. Familien visste ikke hva hun jobbet med i Bergen, og hun fryktet at en anmeldelse ville føre til problemer for en venninne som også drev med prostitusjon fra leiligheten.

Hun valgte til slutt å anmelde saken, da hun ble oppfordret til å gjøre det av sivile polititjenestemenn hun kom i kontakt med i forbindelse med politiets kartleggingsarbeid i sexsalgsmiljøet.

Nektet straffskyld
Da 26-åringen ble pågrepet etter den siste voldtekten og ranet i Oslo, nektet han straffskyld.

Han vedgikk å ha kjøpt sex, men avviste voldtekt og ran.

I tillegg til fengsel må han ut med 380.000 kroner i erstatning og oppreisning til de to kvinnene.

I skjerpende retning peker retten på at mannen ikke benyttet kondom under voldtekten av kvinnen i Bergen, og at hun derfor fryktet for HIV-smitte i tiden etter overgrepet.

Les flere saker i Bergensavisen

LikeTweet

No comments:

Post a Comment