Friday, September 26, 2014

Statoil has made gas discovery in the Barents Sea – E24

Statoil has made gas discovery in the Barents Sea – E24

Statoil har gjort et gassfunn i Pingvin-prospektet på utvinningstillatelse 713 i Barentshavet, men det vurderes per i dag ikke som kommersielt drivverdig.

– Pingvin er den første brønnen som er boret i 713. Dette er et stort uutforsket område nordvest for Johan Castberg, som ble tildelt i 22. konsesjonsrunde. For at et funn i dette området skal være kommersielt drivverdig, må det være et oljefunn av betydelig størrelse. Et gassfunn er, per i dag, ikke av kommersiell verdi, sier Dan Tuppen, letedirektør for Barentshavet og Norskehavet.

Brønnen ble boret av Transocean Spitsbergen, og Statoil anslår volumene i Pingvin til å være på størrelsesorden 30-120 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

- Men det er oppmuntrende at den første brønnen som ble boret i dette uutforskede området har påvist hydrokarboner i sandstein. Dette tyder på at vi både har et reservoar og et fungerende hydrokarbonsystem i området, noe som danner et godt grunnlag for videre undergrunnsarbeid i lisensen, sier Tuppen.

<b>OVERSIKT:</b> Pingvin ligger rundt 65 kilometer nordvest for Johan Castberg-feltet.
OVERSIKT: Pingvin ligger rundt 65 kilometer nordvest for Johan Castberg-feltet.

Statoil er operatør med en eierandel på 40 prosent. De andre lisenseierne er RN Nordic Oil AS med 20 prosent, North Energy med 20 prosent og Edison International Norway Branch med 20 prosent.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment