Thursday, September 18, 2014

“At least 20 cans had dogs bloody diarrhea” – The online newspaper

"At least 20 cans had dogs bloody diarrhea" – The online newspaper

Finnmarksløpet får knusende kritikk for dårlig dyrevelferd.

(FINNMARK DAGBLAD): Finnmarksløpet får knusende kritikk i en rapport fra Mattilsynet.

Her skrives det blant annet at i minst 45 av spannene hadde en eller flere hunder diaré. Av disse er det minst 20 spann som har blodig diaré på en eller flere av hundene. Ni spann har registrert oppkast på en eller flere hunder. Noen har også blodig oppkast. I tillegg kommenteres det at noen hunder er for tynne, og en hund skal ha vært toalt avmagret. Det skriver Nrk Nordnytt.

– Vi er ikke fornøyd med arrangørens dyrevelferd under årets løp. Derfor har vi varslet vedtak, sier seniorrådgiver i Mattilsynet ved distriktskontoret Vest-Finnmark, Vibeke Elvenes, til NRK.

- Stort sprik

Til Finnmark Dagblad svarer sjefsveterinær i Finnmarksløpet, Hanna Fredriksen, slik på kritikken:

- Det vi stiller oss kritiske til er at Mattilsynet er veldig fornøyd med jobben de ser veterinærene gjør ute i felt. Men de er mindre fornøyd med måten arbeidet er dokumentert på. Jeg tror det er et stort sprik mellom det som blir gjort, og det vi greier å dokumentere, sier Fredriksen.

- Alle er ikke like flinke

- Mener du at dyrevelferden er godt nok ivaretatt i Finnmarksløpet?

- Det er alltid ting som kan forbedres, men vi jobber kontinuerlig med å forbedre ting. Det er et reglement som skal følges, og det vil alltid være en utfordring med at regler kan bli brutt. Det vil være noen som ikke er like flinke til å ivareta hundene sine, sier sjefsveterinæren.

Men hun understreker at det må jobbes med videre.

Tar nye grep

- Vi må jobbe med å luke ut hundene som ikke er godt nok ivaretatt, men vi jobber generelt veldig godt med å ivareta dyrevelferden. Det er blant annet gjort et par nye grep. Det skal innføres obligatorisk veterinærsjekk før løpet, og etter løpet. Dette med bakgrunn i at vi skal dokumentere at vi har sjekket hundene.

- Kommer dette som følge av Mattilsynets rapport?

- Både og. Vi har jobbet i mange år for å få til en sjekk før løpet. Men det har vært tid- og ressurskrevende å gå igjennom 1600 hunder før start, sier Fredriksen.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her. 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment